Arhibīskaps Vanags aicina uz valsts sagrābšanu, kas pretēja valsts nozagšanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Valsts svētkiem veltītajā svinīgajā dievkalpojumā Doma baznīcā Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) arhibīskaps Jānis Vanags aicināja uz valsts sagrābšanu, kas ir radikāli pretēja valsts nozagšanai.

Viņš skaidroja, ka aicina uz tādu valsts sagrābšanu kā Emīla Dārziņa dziesmā «Pie tēvu zemes dārgās ķeries klāt, to turi ciet ar visu savu sirdi.» Tāpat arī kā Bībeles stāstā par Jēkabu, kurš teica: «Es tevi neatlaidīšu, iekams tu mani nesvētīsi».

«Latvijas valsts ir mūsu dārgā iespēja, bez kuras arī Latvijas zeme nekad nevar būt mūsu. Nekādos apstākļos mēs nedrīkstam savu valsti atdot un atmest, bet visos apstākļos mums jācenšas kaut sviedriem un asinīm izveidot labāko no tā, kas mums ir dots,» uzsvēra arhibīskaps.

Viņš norādīja, ka šodien mums ir dots daudz vairāk, nekā bija mūsu vectēviem un vecvectēviem pēc Pirmā pasaules kara vai arī 1991.gadā, atjaunojot Latvijas neatkarību «pēc izraušanās no ļaunās impērijas ķetnām».

«Ķersimies tad klāt pie dārgās tēvu zemes un posīsim to simtgadei - jaunu, vitālu un skaistu!» mudināja arhibīskaps.

Vanags uzsvēra, ka ceļu no šī brīža uz Latvijas simtgadi vajadzētu mērot ar jautājumu «Kā es stāvēšu Dieva priekšā?».

«Visiem reiz tur būs jāstāv. Kā es stāvēšu Dieva priekšā, kurš zina visu un ir dzirdējis ne tikai Rīdzenes sarunas, bet visas sarunas? Dievam nebūs nekādu šaubu par to, cik autentisks ir tas, ko viņš ir redzējis un dzirdējis. Par to ir jānodreb līdz dvēseles dziļumiem,» akcentēja arhibīskaps.

Jau vēstīts, ka šodien tiek svinēta Latvijas Republikas 99 gadu jubileja. Latvijas Republika tika proklamēta 1918.gada 18.novembrī plkst.16 Otrajā pilsētas teātrī, tagadējā Latvijas Nacionālajā teātrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu