Interese par Latvijas karogu iegādi šogad bijusi ārkārtīgi liela

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Interese par Latvijas valsts karogu iegādi šogad bijusi ļoti izteikta, atzina aptaujātie karogu tirgotāji.

SIA «Latvijas tekstils com» vadītājs Oskars Polmanis aģentūrai LETA pastāstīja, ka interese par Latvijas karogiem šogad sasniedza tādu pakāpi, ka «Latvijas tekstila» auduma piegādātājiem pietrūka materiāls, ar ko nodrošināt uzņēmuma vajadzības

. «Šogad esam izšuvuši karogos gandrīz 9000 metrus auduma, kas karogu skaitā būs aptuveni 25 000 gabali dažāda izmēra karogu.

Šobrīd lūkojamies pēc jauniem audumiem, kas varētu paplašināt gan karogu veidus, gan paplašinās iespējas tos lietot dekoratīvos nolūkos,» uzsver Polmanis.

Viņš norādīja, ka uzņēmumam šogad, salīdzinājumā ar 2016.gadu, karogu, karogu lentu un Latvijas suvenīru pārdošanas apjoms vidēji ir pieaudzis par 10% līdz 15%. Vienlaikus viņš prognozēja, ka

pīķa gads noteikti būs Latvijas simtās dzimšanas dienas gads. «Pēc tam, iespējams, interese par nacionālo simboliku var strauji samazināties,»

sacīja «Latvijas Tekstils» vadītājs.

Tāpat viņš norādīja, ka uzņēmumā šogad laikus - jau kopš vasaras sākuma - sākta sarkanbaltsarkano lentīšu gatavošana. Atbilstoši uzņēmuma aplēsēm pirms valsts dzimšanas dienas «Latvijas tekstils» klientiem nodevis aptuveni 600 000 līdz 700 000 sarkanbaltsarkano lentīšu gan ar, gan bez saspraudītēm.

Vienlaikus liels apjoms lentu tiek realizēts arī ruļļos, kas nonāk dažādu amatnieku darinājumos vai vienkārši kalpo kā dekoratīvs elements dažādām vajadzībām,

piebilda Polmanis.

Savukārt karogu izgatavotāja un tirgotāja «Karogu pasaule» īpašnieces SIA «GG Trade» valdes loceklis Dmitrijs Smirnovs sacīja, ka šogad ir jūtams tirgoto Latvijas valsts karogu apmēra pieaugums. Tomēr viņš norādīja, ka patlaban nav pilnībā apkopoti visi dati par karogu pārdošanas apjomiem.

Vienlaikus Smirnovs līdzīgi kā Polmanis paredzēja, ka valsts karogu tirdzniecības apmēri varētu būtiski pieaugt nākamgad, kad tiks atzīmēta Latvijas valsts simtgade.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu