«Austras balvu» iegūst «Satellites LV» par albumu «Varavīksnes galā»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kristīne Madjare

17. novembra vakarā koncertā Latvijas Radio 1. studijā tika paziņots šā gada «Austras balvas» ieguvējs. Balvas žūrijas vērtējumā par gada labāko Latvijas albumu atzīts grupas «Satellites LV» ieraksts «Varavīksnes galā».

Par uzvaru 2017. gada «Austras balvā» «Satellites LV» saņēma ne tikai koktēlnieka Daniela Vainovska radīto trofeju, bet arī naudas balvu 1000 eiro apmērā turpmākās radošās darbības veicināšanai, ko nodrošina «Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība» (LaIPA)

«Austras balvu» katru gadu pasniedz albumam, ko mūzikas kritiķu un industrijas pārstāvju žūrija atzinusi par gada labāko albumu Latvijā. Šoruden tā pasniegta jau trešo reizi, pirmajos balvas pastāvēšanas gados uzvarot Alises Jostes albumam «Hardships Are Ships» un grupas «Rīgas Modes» ierakstam «Fantastiski». Uz 2017. gada «Austras balvu» pretendēja aptuveni astoņdesmit ieraksti, no kuriem «Austras balvas» žūrijas locekļi izvēlējās desmit nominantus. Pēc nominantu izziņošanas žūrijas locekļu balsojumā tika izvēlēts viens uzvarētājs, kas atzīts par šā gada labāko mūzikas albumu Latvijā.

Publikas balsojuma uzvarētājs Ansis no portāla «Delfi» balvā saņēma iespēju izvietot tajā reklāmu 1000 EUR apmērā.

«Šogad man kā žūrijas pārstāvei bija ļoti grūti izvēlēties labākos no labākajiem, jo balvai iesniegtie albumi patiešām bija ļoti kvalitatīvi un interesanti savā skanējumā. Liels prieks, ka tieši «Satellites LV» albums «Varavīksnes galā» ir atzīts par šā gada Austras balvas ieguvēju. Apsveicu! Un vēlu panākumus turpmākajā radošajā attīstībā,» stāsta Liena Grīna, LaIPA izpilddirektore.

Pirms uzvarētāju paziņošanas pasākums tika ievadīts ar «Austras balvas» nominantu koncertu, kurā uz skatuves kāpa trīs no balvas nominantiem – «Astro'n'Out», Elizabete Balčus un Ansis, savukārt vakaru iepriekš notika pirmais nominantu koncerts, kurā uzstājās «Satellites LV», Oriole, «Himnas» un «Manta». Koncertus un balvas pasniegšanu tiešraidē pārraidīja «Latvijas Radio 5 – Pieci.lv», kā arī portāli «LSM» un «Delfi». Video tiešraides ierakstu iespējams noskatīties «Latvijas Radio 5 – Pieci.lv» Facebook kontā, kā arī portālā «Replay.lv».

Balvas žūrijā šogad darbojās tās dibinātāji Lauris Anstrauts un Normunds Vucāns, kā arī virkne Latvijas mūzikas kritiķu un industrijas profesionāļu – laikraksta «Diena» mūzikas žurnālists Uldis Rudaks, «Latvijas Radio 5 – Pieci.lv» ētera personības Toms Grēviņš, Artis Volfs un Karmena Stepanova, «Radio 7» dibinātājs un dīdžejs Egons Reiters, «Positivus» festivāla organizators Ģirts Majors, mūzikas žurnālists Kaspars Zaviļeiskis, «Radio NABA» ētera personība Atis Žagars, «Music Export Latvia» izpilddirektore Agnese Cimuška, portāla «Delfi» kultūras redaktore Nora Rieksta-Ķenģe, mūzikas žurnālists Klāss Vāvere, LaIPA izpilddirektore Liena Grīna, portāla «Satori» redaktors Ilmārs Šlāpins un pagājušā gada uzvarētāji - grupa «Rīgas Modes». Tāpat žūrijai atkal tika pieaicināti arī ārzemju pārstāvji – Igaunijas sabiedriskās radiostacijas «Raadio 2» dīdžejs Eriks Morna, laikraksta «Lietuvos Rytas» mūzikas žurnālists Ramūns Žilnis, kā arī Baltkrievijas mūzikas portāla «Experty.by» galvenais redaktors Dmitrijs Bezkorovainijs.

«Austras balvu» organizē mūzikas portāla «Intro.lv» žurnālisti Lauris Anstrauts un Normunds Vucāns. Nominantu koncerti tiek veidoti sadarbībā ar balvas mediju partneri «Latvijas Radio 5 – Pieci.lv». Naudas balvu uzvarētājiem nodrošina «Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība» (LaIPA). Publikas balsojumu organizē balvas mediju partneris «Delfi». «Austras balvu» atbalsta «Valmiermuižas alus», restorāns «Austra», «Jacob's Creek» un «Ballantines».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu