«Coldplay» jaunā koncertturneja - trešā pelnošākā vēsturē

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Britu rokgrupa «Coldplay» ar koncertturneju «A Head Full of Dreams» biļešu pārdošanā nopelnījusi 523 miljonus ASV dolāru (444 miljonus eiro), kas ir trešā lielākā summa mūzikas industrijas vēsturē, paziņojis uzņēmums «Live Nation», kas organizēja koncertus.

Vēl vairāk ar biļešu pārdošanu nopelnījušas tikai divas citas grupas - U2 un «The Rolling Stones».

«A Head Full of Dreams» koncertturneja sākās 2016. gada martā un noslēdzās trešdienas vakarā Buenosairesā.

Grupa kopumā sniedza 114 koncertus, kurus apmeklēja 5,4 miljoni fanu.

Koncertu apmeklētājiem tika izdalītas interaktīvas aproces, kas mainīja krāsu, mainoties mūzikai. Neizpalika arī lāzeri, konfeti, milzīgi ekrāni, dažādi krāsu un gaismas efekti.

«Coldplay» uzstādīja arī jaunu apmeklētāju skaita rekordu ar koncertu Mehiko arēnā «Foro Sol», kuru apmeklēja 67 451 cilvēks.

Vēl vairāk - 784 miljonus dolāru (666 miljonus eiro) - ar biļešu pārdošanu nopelnīja tikai U2 koncertturnejā no 2009. gada līdz 2011. gadam, un «The Rolling Stones», kas ar savu turneju «A Bigger Bang» pirms desmit gadiem biļešu pārdošanā nopelnīja nedaudz vairāk par «A Head Full of Dreams».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu