NHL līdere «Lightning» iemet 6 vārtus savam bijušajam vārtsargam Bišopam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kopvērtējuma līdere Tampabejas «Lightning» ceturtdien iemeta sešus vārtus savam bijušajam vārtsargam Benam Bišopam un ar rezultātu 6:1 (0:0, 3:1, 3:0) savā laukumā sagrāva Dalasas «Stars» vienību.

Bišops «Lightning» rindās spēlēja kopš 2013.gada, bet šā gada februārī tika aizmainīts uz Losandželosas «Kings», pēc tam vasarā noslēdzot līgumu ar «Stars». Ceturtdien viņam bija pirmā spēle pret bijušo vienību, atvairot vien 16 no 22 ripām.

Divus vārtus pret savu bijušo komandas biedru iemeta līgas rezultatīvākais spēlētājs Stīvens Stemkoss, kuram bija arī divas rezultatīvas piespēles, kamēr līgas rezultatīvāko hokejistu otrajā vietā esošais Ņikita Kučerovs izcēlās ar vārtu guvumu un divām piespēlēm.

Tikmēr «Lightning» vārtos Andrejs Vasiļevskis, kurš pirmā numura statusu ieguva pēc Bišopa aizmainīšanas, tika galā ar 27 metieniem. Viņš šosezon ir līgas līderis izcīnīto uzvaru ziņā.

Savukārt vien pirmo uzvaru pamatlaikā ceturtdien beidzot izcīnīja Arizonas «Coyotes» vienība, kas sezonas 21. duelī viesos ar 5:4 (0:2, 3:2, 2:0) apspēlēja Monreālas «Canadiens».

Cīņas gaitā «Coyotes» bija iedzinējos ar 0:2, 2:3 un 3:4. Neizšķirtu 4:4 viesiem trešās trešdaļas sākumā vairākumā panāca Dereks Stepans, bet vēlāk uzvaru arī vairākumā izrāva Kristians Fišers.

Kopā šī «Coyotes» komandai bija trešā uzvara šosezon, bet iepriekšējās bija gūtas pagarinājumā un pēcspēles metienos, kas gan nemaina kopvērtējumā izcīnīto punktu skaitu.

Savu 74. «sauso» spēli NHL karjerā aizvadīja Roberts Luongo, palīdzot Floridas «Panthers» izbraukumā ar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) apspēlēt Sanhosē «Sharks».

Luongo izcīnījis lielāko «sauso» uzvaru skaitu starp aktīvajiem NHL vārtsargiem, turklāt vien pirms nedēļas viņš kļuva par ceturto uzvarām bagātāko vārtsargu līgas vēsturē.

Panākumu guva arī pārsteidzošā līgas debitante Vegasas «Golden Knights», kas viesos ar 5:2 (2:0, 0:2, 3:0) apspēlēja Vankūveras «Canucks». Vienības vārtos Maksims Lagass, kurš pirms sezonas bija ieplānots vien kā «Golden Knights» ceturtais vārtsargs, bet pašlaik ir pirmais numurs, jo citi vārtu vīri joprojām ārstē traumas, atvairīja 19 metienus.

Savukārt Minesotas «Wild» komanda ceturtdien iemeta četrus vārtus pēdējās septiņās minūtēs un ar 6:4 (0:1, 2:2, 4:1) uzvarēja Nešvilas «Predators» hokejistus. Pirms šā izrāviena «Wild» atradās iedzinējos ar 2:4, tomēr spēja gūt ceturto panākumu pēc kārtas.

Austrumu konferences un visas līgas līdere ar 32 punktiem 19 spēlēs ir Tampabejas «Lightning» komanda, kurai konferencē ar 26 punktiem seko Toronto «Maple Leafs», par punktu apsteidzot Ņūdžersijas «Devils». Ceturtdien šīs komandas tikās savā starpā, «Maple Leafs» mājās pieveicot «Devils» pagarinājumā ar 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 1:0). Vienīgos vārtus 2,2 sekundes pirms pagarinājuma beigām iemeta zviedrs Viljams Nīlanders, kamēr vārtos 42 metienus atvairīja viņa tautietis Frederiks Andersens.

Savukārt pēdējo, 16.vietu ar 14 punktiem 18 dueļos ieņem latvieša Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo «Sabres» vienība, kas nākamajā spēlē piektdien viesosies pie Detroitas «Red Wings» hokejistiem.

Tikmēr Rietumu konferencē līderpozīciju ieņem Sentluisas «Blues», kas 20 mačos tikusi pie 29 punktiem, bet otrā ar 25 punktiem 18 cīņās ir Vinipegas «Jets». Ceturtdien «Jets» pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 (0:2, 1:0, 1:0, 0:0, 1:0) savā laukumā apspēlēja Filadelfijas «Flyers», bet «Blues» viesos ar 4:1 (1:1, 1:0, 2:0) uzvarēja Edmontonas «Oilers».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu