Dietologi: Kartupeļu frī vietā labāk ņemt vēl vienu burgeru

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nevienam nav jāskaidro, ka ātrās ēdināšanas uzkodas un burgeri ir kaitīgi veselībai, tomēr pastāv veids, kā šo kaitīgo ietekmi vismaz samazināt, proti, tā vietā, lai pasūtītu burgeru kopā ar frī kartupeļiem, labāk izvēlies kartupeļu vietā pasūtīt vēl vienu burgeru. Dietologi apgalvo, ka tas būs veselīgāk.

Kā rakstīts izdevumā «Business Insider», apēdot papildus burgeru, cilvēks uzņem četras reizes vairāk proteīnu, nekā mielojoties ar frī kartupeļiem. Tas nozīmē, ka sāta sajūta saglabāsies daudz ilgāk, novēršot iespējamību turpmākās dienas laikā uzņemt vēl lielāku kaloriju daudzumu.

Turklāt, apēdot papildus burgeru kartupeļu vietā, cilvēks samazina uzņemto ogļhidrātu daudzumu, jo, lai arī tie ir vitāli svarīgi cilvēka organismam, to pārspīlēts daudzums var novest pie aptaukošanās. Vairāki iepriekšējie pētījumi jau pierādījuši, ka cilvēki ikdienā uzņem pārāk daudz vielas, kas var novest pie artēriju aizsprostošanās.

«Pamēģiniet sekot šim ieteikumam un pavērojiet, kāda ir jūsu pašsajūta,» teica dietoloģe Emīlija Fīlda (Emily Field).

Noskaidrots, ka viens ātrās ēdināšanas restorāna «McDonalds» hamburgers satur 250 kalorijas un 13 gramus proteīnu, bet vidējā frī kartupeļu porcija satur vairāk nekā 337 kalorijas un 3,3 gramus proteīnu.

Ja skatās uz ogļhidrātiem, tad, kamēr hamburgerā to ir 31 grams, kartupeļos tie sasniedz pat 42 gramus lielu daudzumu.

Ogļhidrāti ietekmē cukura līmeni asinīs, tāpēc, ja kartupeļu vietā cilvēks izvēlas vēl vienu burgeru, šis līmenis var tikt saglabāts vienmērīgs. Tas ir ļoti svarīgi tieši diabētiķiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu