Dziedātāja no Latvijas emocionāli noslēdz savu dalību Polijas šovā «Balss»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Jeļena Matule ir atstājusi konkursu pēc ceturtdaļfināla. Sakarā ar viņas uzstāšanos un žūrijas izvēli izvērsās nopietnas kaislības.

Sestdien, 11. novembrī, Polijas televīzijas tiešajā ēterā tika raidīts mūzikas šova «The Voice of Poland» ceturtdaļfināls. Šoreiz no katras komandas uzstājās trīs cilvēki, kopumā – divpadsmit dalībnieki. Vienu vokālistu no katras komandas dalībai pusfinālā izvēlējas televīzijas skatītāji ar sms - balsošanas palīdzību, otro – katras komandas treneri, bet trešais atstāja projektu.

Iepriekšējā šova epizodē Jeļena Matule atklāja koncertu, bet šajā viņa to noslēdza – mūsu māksliniece uzstājās pēdējā ar klasisko Džeimsa Brauna blūza kompozīciju «It’s a Man’s Man’s Man’s World». Skatītājiem tā bija sava veida vēlēšanās piepildījums – ieraudzīt Jeļenas priekšnesumu liriskāku nekā tas bijis iepriekš, jo līdzšinējos konkursa posmos organizatori izvēlējas dziedātājai visai enerģiskas dziesmas.

Kad pēc uzstāšanās bija laiks treneru komentāriem, visi bija pārsteigti: audzinātāja Marija Sadovska raudāja, kas ar viņu līdz šim nav gadījies, vismaz ne šīs sezonas laikā. Pēc viņas teiktā, Jeļenai izdevās parādīt, ka viņai pakļaujas emocionālās uzstāšanās, ar sirdi un dvēseli, ne tikai temperamentīgās, ko skatītāji bija redzējuši iepriekš.

Kad pienāca laiks izvēlēties, televīzijas skatītāji izlēma, ka pusfinālā tiek Polijas dziedātājs Lukašs Ličkovskis. Komandas treneriem Tomsonam un Baronam nācās izvēlēties starp Jeļenu un Sabinu Mustajevu, kura 2015. gadā jau bija pelnīti uzvarējusi Krievijas projektā «Balss. Bērni». Un komandas audzinātāji pieņēma lēmumu, ka pusfinālā jātiek Sabinai. Cik grūta izvēle tā bija, un kā pārdzīvoja visi konkursanti un visi treneri, var noskatīties video. Daudzie skatītāji pat pārmeta Marijai Sadovskai, kura izskatījās redzami vīlusies, un Mihalam Špakam, kurš šķita šokēts, kā tie bija atļāvušies neprofesionālu reakciju uz kolēģu izvēli.

Konkursa norises laikā Jeļena Matule iekaroja ievērojamu fanu daudzumu Polijā. Viņi nespēja glābt savu favorīti ar sms - balsīm, bet pauda nebijušo sašutumu, kad Jeļena tika izslēgta no projekta. Viņas aiziešana no «The Voice of Poland» viennozīmīgi kļuva par galveno ceturtdaļfināla sensāciju – to joprojām aktīvi apspriež Polijas Interneta segmentā. Piemēram, vienā no poļu ziņu portāliem tika publicēts raksts, kurā projekta treneri Tomsosns un Barons, Marija Sadovska un Mihals Špaks komentē šo notikumu.

Pati Jeļena par savu dalību konkursā «The Voice of Poland» saka: «Ceturtdaļfināla posmā konkurence bija neticami augstā līmenī. Sanāca tā, ka es piekāpos dziedātājam no Polijas, kurš daudzus gadus aktīvi spēlē koncertus un raksta mūziku, kā arī Krievijas bērnu «Balss» uzvarētajai, tāpēc lepojos ar sevi. Šoreiz es negaidīju uzvaru, bet kādā ziņā uzvarēju – pārbaudīju savus spēkus, skatītāju reakciju un guvu nenovērtējamu pieredzi. Esmu laimīga un pateicīga projektam!».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu