Valdība lems par Lapiņa pārcelšanu VM valsts sekretāra amatā, uz laiku saglabājot amatu arī ZM

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valdība nākamnedēļ, 21.novembrī, lems par bijušā Zemkopības ministrijas (ZM) valsts sekretāra vietnieka Aivara Lapiņa pārcelšanu Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāra amatā, liecina informācija no vadības sēdes darba kārtības.

(Papildināts virsraksts un 5.rindkopa.)

VM izvērtējusi ZM Starptautisko lietu un stratēģijas analīzes departamenta Eiropas Savienības lietu nodaļas vadītāja vietnieka-nozares padomnieka Lapiņa profesionālo pieredzi un uzskata par lietderīgu viņa iecelšanu ministrijas valsts sekretāra amatā.

Kā norāda VM, Lapiņam ir valsts sekretāra amatam atbilstoša izglītība un ilggadēja darba pieredze valsts pārvaldē, kā arī nozīmīga pieredze pārstāvot valsts intereses starptautiskās institūcijās, vadītprasmes un praktiskā darba pieredze tādu jautājumu risināšanā, kas attiecas uz organizācijas procesu attīstību, stratēģisko jautājumu īstenošanu.

VM saņēmusi ZM un Lapiņa piekrišanu pārcelšanai.

Vienlaikus VM lūgs Ministru kabinetam atļauju Lapiņam abus amatus, proti, valsts sekretāra un ZM Starptautisko lietu un stratēģijas analīzes departamenta Eiropas Savienības lietu nodaļas vadītāja vietnieka-nozares padomnieka amatus līdz 31.decembrim savienot. «Nozares padomnieka amatā kopsakarā ar VM valsts sekretāra amata pienākumiem, secināms, ka minēto amatu savienošana interešu konfliktu nerada, kā arī nav pretrunā ar valsts amatpersonai saistošām ētikas normām un nekaitēs valsts amatpersonas tiešo pienākumu pildīšanai,» norāda VM.

Plānots, ka Lapiņš darbu VM valsts sekretāra amatā sāks šī gada 21.novembrī.

Kā aģentūrai LETA sacīja pats Lapiņš, viņš pagaidām nav informēts par to, kā notiks amatu apvienošana. «Es pagaidām sīkākas detaļas vēl nezinu, jo neesmu izlasījis, kas ir piedāvāts, tāpēc komentāri būs pēc iepazīšanās ar informāciju,» sacīja Lapiņš.

Vienlaikus viņš piebilda, ka pagaidām šis fakts nav atkarīgs no viņa, jo viņa iecelšanu amatā un amatu apvienošanu virza Veselības ministrija (VM), tāpēc, visticamāk, plašākus komentārus Lapiņš varēs sniegt nākamnedēļ.

Kā liecina publicētā informācija Valsts amatpersonu deklarācijā par 2016.gadu, Lapiņš par darbu ZM pērn saņēma 86 730 eiro, savukārt kā liecina VM publiskotā informācija valsts sekretāra alga ir 2441 eiro mēnesī, proti, 29 292 eiro gadā.

Lapiņam pērn deklarācijā norādītas parādsaistības 151 000 eiro apmērā. Viņam pieder divi īpašumi - viens atrodas Ikšķiles novadā, bet otrs - Engures novadā. Tāpat pērn Lapiņš deklarējis ienākumus no dzīvokļa pārdošanas 36 000 eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu