Kalnozols atkal raisa debates par tiesnešiem; kolēģi kritizē šo «murgu un cirku»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas deputāts Valdis Kalnozols (ZZS) šo ceturtdien parlamenta sēdē uzstājās debatēs par vairāku rajona tiesas tiesnešu apstiprināšanu amatā bez pilnvaru ierobežojuma. Vairāki kolēģi tomēr kritizēja politiķa uzstāšanos, dēvējot to par murgu un cirku.

Kalnozols norādīja, ka konkrētā tiesneša amata kandidātes darba statistika liecina, ka viņas pieņemtie lēmumi ir guvuši lielāku akceptu augstākā instancē par vidējiem rādītājiem. Tomēr reizē parlamentārietis norādīja, ka «šis tiesnesis» pēc būtības neder, skaidrojot, ka nav labi tiesnešu amatā iecelt cilvēkus no pašas sistēmas.

«Latvijā 20% no tiesnešu kandidātiem ir vīrieši, ko lūdz mums apskatīt šeit. Kāpēc jums nepatīk vīrieši?» retoriski taujāja deputāts. Atbildot uz Kalnozola izteikumiem, deputāte Solvita Āboltiņa retoriski jautāja: «Kalnozola kungs, nu kāpēc jums nepatīk sievietes?» Viņa vērsa uzmanību, ka Juridiskā komisija izvērtēja konkrēto tiesnesi, pirms atbalsta viņas apstiprināšanu bez pilnvaru termiņa ierobežojuma.

Šo debašu ievirzi kritizēja deputāts Ringolds Balodis (NSL), norādot, ka konkrētajam tiesnesim šī ir ļoti svarīga diena, savukārt kolēģi sākuši nesaistītu diskusiju par dzimumu vienlīdzību. «Izklausās kā pilnmēness nakts kaut kādas sarunas. Te ir parlaments vai kas?» vaicāja parlamentārietis, aicinot Saeimas sēdē nerīkot kārtējo cirka izrādi konkrētam tiesnesim. Viņš aicināja Kalnozolu pārtraukt šīs uzstāšanās, nodēvējot tās par murgu.

Balodis rosināja izvairīties no šādas situācijas, lēmumus par tiesnešiem uzticot Valsts prezidentam.

Deputāts Artuss Kaimiņš (KPV LV) aicināja Zaļo un zemnieku savienības frakcijas priekšsēdētāju Augustu Brigmani «atņemt kartiņu» frakcijas deputātam Kalnozolam, kas viņam ļauj pieteikties debatēs. Parlamentārietis arī apšaubīja Kalnozola veselības stāvokli un taujāja deputātam: «Kad pēdējo reizi savu sievu siti?»

Kā ziņots, jau iepriekš Saeimas debatēs par tiesnešu apstiprināšanu kaislības situšas augstu vilni, deputātam Kalnozolam izpelnoties aizrādījumu par deputātu ētikas kodeksa pārkāpšanu, runājot par tiesneša amata kandidātiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu