Par Latvijas vēstnieci Islandē kļuvusi Judīte Dobele

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste / LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis otrdien uzticējis Latvijas ārkārtējās un pilnvarotās vēstnieces pienākumus Islandē veikt Judītei Dobelei, teikts paziņojumā oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

Dobele rezidē Norvēģijā un iepriekš bijusi Ārlietu ministrijas (ĀM) Otrā divpusējo attiecību departamenta direktora vietniece - Amerikas un Karību valstu nodaļas vadītāja, kā arī pagaidu pilnvarotā lietvede un padomniece Latvijas vēstniecībā Indijā.

Gaidāma arī Islandes vēstnieces Latvijā Kristīnas Adalbjorgas Arnadotiras nomaiņa, kura pagājušajā nedēļā bija ieradusies Latvijā atvadu vizītē. Ar vēstnieci 9.novembrī tikās ĀM valsts sekretāra vietniece-administratīvā direktore Alda Vanaga un Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere (V).

Arnadotira Latvijā tika akreditēta 2014.gada 21.janvārī. Vēstniece rezidēja Helsinkos, vienlaikus pārstāvot savu valsti Somijā, Igaunijā, Lietuvā un Ukrainā.

Kā liecina informācija ĀM mājaslapā, jaunais Islandes vēstnieks Latvijā tiks apstiprināts tuvākajā laikā.

Latvijas vēstnieks Islandē ar rezidenci Norvēģijā iepriekš bija Indulis Ābelis. Latvijas goda konsuls Islandē, Reikjavīkā, ir Jons Snorasons, bet Islandes goda konsule Latvijā ir Ineta Rudzīte.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu