Sešonss varētu Klintonu fonda darbības izmeklēšanai iecelt īpašo prokuroru

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV ģenerālprokurors Džefs Sešonss apsver iespēju iecelt īpašo prokuroru, kas izmeklētu Klintonu fonda aktivitātes un prezidenta Baraka Obamas laikā noslēgto darījumu par urāna raktuvēm, pirmdien pavēstīja Tieslietu ministrija, šādi reaģējot uz republikāņu likumdevēju paustajām bažām.

Sešonss lūdzis federālos prokurorus «izvērtēt zināmus jautājumus», kurus minējuši likumdevēji, teikts ministrijas vēstulē Pārstāvju palātas Tieslietu komitejai.

Prokurori vēlāk sniegs rekomendācijas, vai ir nepieciešams uzsākt jaunu izmeklēšanu, vai lietām, kas jau šobrīd tiek izskatītas, ir nepieciešami papildu resursi, vai ir nepieciešams iecelt īpašu prokuroru, kas pārraudzītu izmeklēšanu, teikts vēstulē.

Prezidents Donalds Tramps pēdējo nedēļu laikā paudis atbalstu Klintonu fonda aktivitāšu izmeklēšanai.

«Visi vaicā, kāpēc Tieslietu ministrija (un FIB) neizvērtē blēdīgās Hilarijas un demokrātu negodīgumu,» tviterī šomēnes pauda Tramps.

Pārstāvju palātas republikāņi pēdējo nedēļu laikā uzsākuši paši savu izmeklēšanu Obamas administrācijas un Klintones e-pastu jautājumos.

Daži likumdevēji konkrēti norādījuši, ka vēlas vairāk uzzināt par to, vai Obamas Tieslietu ministrija ir izmeklējusi Krievijas atbalstītā uzņēmuma 2010.gadā veikto amerikāņu urāna raktuvju iegādi.

Vienošanās tika panākta laikā, kad Hilarija Klintone ieņēma valsts sekretāra amatu, savukārt dažiem šī uzņēmuma investoriem bijušas attiecības ar eksprezidentu Bilu Klintonu, turklāt viņi ziedojuši lielas summas Klintonu fondam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu