Uzlidojumos pilsētas tirgum Sīrijā nogalināti vismaz 53 cilvēki

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Gaisa uzlidojumos pilsētas tirgum, Sīrijas ziemeļos, pirmdien nogalināti vismaz 53 cilvēki, lai gan reģionā noteikta lidojumu aizlieguma zona, ziņo Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija «Syrian Observatory for Human Rights» (SOHR).

Vai Ataribas tirgu bombardēja Sīrijas prezidenta Bašara al Asada spēki vai Asada režīma sabiedrotās Krievijas lidmašīnas, pagaidām nav zināms.

SOHR ziņoja, ka tirgum veikti trīs uzlidojumi un bojāgājušo vidū ir pieci bērni un trīs policisti.

Atariba atrodas Alepo provincē, kas ietilpst deeskalācijas zonā, par kuras izveidošanu šogad vienojās Sīrijas sabiedrotās Krievija un Irāna un Turcija, kas atbalsta Sīrijas nemierniekus. Zona lielākoties aptver kaimiņos esošo Idlibas provinci, ko lielā mērā kontrolē nemiernieku kaujinieki un islāmistu grupējums, kas agrāk bija saistīts ar «Al Qaeda».

Sīrijas valdības spēkiem pagājušajā gadā izdevās atgūt kontroli pār Alepo pilsētu, taču nemiernieku grupējumi joprojām cīnās provinces rietumos.

Krievija 2015.gadā sāka uzlidojumus Sīrijas teritorijā, lai atbalstītu Asada spēkus, un kopš tā laika Sīrijas armijai izdevies atkarot plašas teritorijas.

Ar Krievijas iniciatīvu sarunās Astanā tika panākta vienošanās par deeskalācijas zonu izveidošanu. Pateicoties tām vardarbība ir mazinājusies, taču solītā humānā palīdzība reģionu nav sasniegusi un sporādiskas kaujas un uzlidojumi turpinās.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 330 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu