Sīrijas kurdi nodevuši Krievijai čečenu karotāju ģimenes

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sīrijas ziemeļdaļas kurdu varasiestādes nodevušas Krievijai čečenu sievietes un bērnus, kas aizturēti džihādistu grupējumam «Islāma valsts» oktobrī atkarotajā Rakā, svētdien pavēstīja amatpersonas.

«Mēs oficiāli nododam «Islāma valsts» ģimenes Krievijas valstij,» runājot ar žurnālistiem Kāmišlī pilsētā, Sīrijas Hasekas provincē, sacīja kurdu Tautas aizsardzības vienību (YPG) pārstāvis Nuri Mahmuds.

«Mēs esam nodevuši tos Krievijas pilsoņus, kuru rokas nav notraipītas ar sīriešu asinīm,» sacīja Sīrijas kurdu autonomijas amatpersona Abdelkarims Amrs.

Krievijas amatpersonām nodotas 13 sievietes un 29 bērni, viņš piebilda.

2014.gadā, kad «Islāma valsts» izvērsa savu ofensīvu Sīrijā un Irākā, karot džihādistu rindās ieradās daudzi ārzemnieki, arī no Krievijas Čečenijas reģiona.

«Islāma valsts» vēl nesen kontrolēja plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, arī vairākas lielas pilsētas, kur centās ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludināja tur «kalifātu» un pastrādāja neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Aktivizējoties operācijām pret «Islāma valsti», pēdējā laikā džihādistu kontrolētās teritorijas ievērojami sarukušas.

Grupējums cenšas nostiprināties arī Lībijā un Afganistānā, kā arī uzņēmies atbildību par teroraktiem Eiropā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu