CIP eksdirektors: Putins manipulē ar Trampu ar glaimiem

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins manipulē ar ASV prezidentu Donaldu Trampu, lietā liekot glaimus, svētdien pieļāva bijušais ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktors Džons Brenans.

Tramps sestdien kritizēja bijušos ASV izlūkdienestu vadītājus, norādot, ka ir daudz iemeslu, lai izturētos piesardzīgi pret viņu apgalvojumiem, ka Krievija ir iejaukusies ASV vēlēšanās, lai palīdzētu Trampam uzvarēt demokrāti Hilariju Klintoni.

Brenans, kurš svētdien kopā ar bijušo nacionālās izlūkošanas direktoru Džeimsu Klaperu piedalījās telekanāla CNN pārraidē «State of the Union», sacīja, ka Tramps viņus izsmej, cenšoties deleģitimizēt izlūkošanas kopienas vērtējumu.

«Es uzskatu, ka Putins ir ļoti gudrs, spēlējot par labu Trampa vēlmei dzirdēt glaimus. Un es arī uzskatu, ka, lai arī kādi būtu iemesli, Trampu Putins ir vai nu iebiedējis, vai arī viņam ir bail no tā, ko viņš varētu izdarīt, vai arī no tā, kas varētu nākt gaismā šo izmeklēšanu rezultātā,» skaidroja Brenans.

Tas, ka Tramps izsakās neskaidri Krievijas iejaukšanās jautājumā «ir ļoti ļoti biedējoši no nacionālās drošības skatu punkta», viņš piebilda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu