Dzelzceļa katastrofā Kongo 33 bojāgājušie

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kongo Demokrātiskajā Republikā (Kongo DR) svētdien aizā iegāžoties kravas vilcienam, kurā vairāki cilvēki braukuši nelegāli, dzīvību zaudējuši 33 cilvēki, vēsta vietējie mediji un amatpersonas.

Vilciena sastāvā bijušas 13 naftas cisternas. Tas bijis ceļā no valsts otras lielākās pilsētas Lubumbaši uz Luenu.

Katastrofā Lualabas provincē dzīvību zaudējuši 33 cilvēki, bet vairāki citi ievainoti un guvuši apdegumus, vēsta ANO radio «Okapi».

Vilciens noskrējis no sliedēm, braucot pa nogāzi netālu no Lubudi stacijas. Tas iegāzies aizā, kur naftas cisternas aizdegušās.

«Tas bija kravas vilciens, un tajā pasažieriem nevajadzēja būt. Ja vilcienā atradās cilvēki, mēs tos uzskatam par nelegāliem braucējiem,» skaidroja dzelzceļa uzņēmumam pārstāvis.

Šajā reģionā notikušas vairākas dzelzceļa katastrofas ar daudziem upuriem. Tā 2014.gadā, no sliedēm noskrienot kravas vilcienam, dzīvību zaudēja 136 cilvēki.

Citā negadījumā netālu no Zambijas robežas 1987.gadā, vilcienam uzskrienot smagajai automašīnai, dzīvību zaudēja 150 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu