Bertāns: Reizēm ir ļoti grūti būt gatavam iziet laukumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Dāvis Bertāns cenšas izmantot katru minūti laukumā, kas viņam tiek dota Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlēs, atzina Sanantonio «Spurs» uzbrucējs.

Bertāns sestdien izmantoja sešu «Spurs» spēlētāju prombūtni, izceļoties ar 16 punktiem un palīdzot savai komandai ar 133:94 sagraut Čikāgas «Bulls» vienību.

«Spurs» komandai šajā mačā bija jāiztiek bez jau ilgstoši traumētajiem Kavai Lenarda, Tonija Pārkera, Žofrī Loverņa un Derika Vaita, turklāt nepalīdzēja arī Manu Džinobili un Denijs Grīns.

«Mēģināju darīt tik, cik vien bija manos spēkos. Centos izmantot katru minūti laukumā,» Ziemeļamerikas mediji citē Bertānu, kurš šajā mačā nospēlēja 16 minūtes.

Latviešu basketbolists uzsvēra, ka daudz darba prasa tieši psiholoģiskā sagatavošanās.

«Reizēm ir ļoti grūti būt gatavam iziet laukumā, ja iepriekšējos mačos neesi dabūjis uzspēlēt. Cenšos katrai spēlei gatavoties ar nolūku, ka būs jādodas laukumā. Visām spēlēm gatavojos vienādi. Ja esmu uz soliņa, cenšos atbalstīt komandu,» skaidroja Bertāns, kurš svētdien atzīmē savu 25.dzimšanas dienu.
Tāpat Bertāns atklāja, ka vienā no «Spurs» treniņiem kluba leģenda Tims Dankans esot devis Bertānam padomus, kā sargāt groza apakšu.

Bertāns šosezon NBA spēlēs laukumā devies 9 mačos, vidēji nospēlējis 6,9 minūtes, kuru laikā izdevies atzīmēties ar 3,4 punktiem.

«Spurs» komanda ar astoņām uzvarām 13 spēlēs ieņem ceturto vietu Rietumu konferencē, kur līderes ar desmit panākumiem ir Hjūstonas «Rockets» un Goldensteitas «Warriors».

Nākamajā mačā «Spurs» otrdien viesosies pie Dalasas «Mavericks» komandas, kas ar diviem panākumiem 12 dueļos šosezon ir Rietumu konferences pastarīte.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu