Baumanis uzvar DĀR posma otrajā kvalifikācijā un pēc pirmās dienas zaudē tikai Blokam

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baumanis Motorsport Photography

Latviešu pilots Jānis Baumanis no STARD vienības sestdien izcīnīja uzvaru otrajā kvalifikācijā pasaules rallijkrosa čempionāta pēdējā posma, kas norisinās pie Keiptaunas Dienvidāfrikas Republikā (DĀR), uz pēc pirmās dienas ir otrais sacensību kopvērtējumā «SuperCar» klasē. Otrs latvietis, Reinis Nitišs no EKS vienības, patlaban ieņem 19.pozīciju un viņam gaidāma smaga cīņa par pusfinālu, kurā iekļūs 12 labākie piloti pēc četriem kvalifikācijas braucieniem.

DĀR trasē, kas piedzīvo debiju pasaules čempionātā rallijkrosā, Baumanis pirmajā kvalifikācijā savā braucienā bija otrais, bet kopsummā uzrādīja 12. ātrāko laiku. Savukārt Nitišs savā braucienā bija trešais, bet kopējā ieskaitē bija uzreiz aiz Baumaņa.

Līdz ar to otrajā kvalifikācijas braucienā abi latvieši startēja līdzās. Baumanis šajā braucienā izcīnīja drošu uzvaru, bet Nitišs finišēja piektais, jo jau sākumā viņš sabojāja priekšējo kreiso riepu. Kopējā ieskaitē Baumanis otrajā kvalifikācijā uzrādīja ātrāko laiku, bet Nitišs bija priekšpēdējais 20 startējušo braucēju vidū.

Foto: www.fiaworldrallycross.com

«Jānim mazliet paveicās, jo Petrs Solbergs un Johans Kristofersons saviem auto pārsita riepas. Taču būtiski, ka Timijs Hansens un Matiass Ekstroms, kas pirmajā kvalifikācijā bija pirmais un astotais, tīri braucot, bija aiz Jāņa,» tā pirmās sacensību dienas izskaņā komentē Jāņa tēvs un treneris Andris Baumanis. «Pagaidām esam uz viļņa. Super!» - tā Andris Baumanis.

Pēc diviem braucieniem līderis ar 84 punktiem ir slavenais amerikānis Kens Bloks, bet otrais ar 82 punktiem ir Baumanis, kamēr trešajā vietā ar 80 punktiem atrodams zviedrs Timijs Hansens. Uzreiz aiz pirmā četrinieka ir čempiona titulu nodrošinājušais zviedrs Johans Kristofersons, kurš ticis pie 79 punktiem.

Tikmēr Nitišs ar 55 punktiem ir 19.vietā, bet pirmais divpadsmitnieks ir astoņu punktu attālumā.

Foto: Baumanis Motorsport Photography

Vēl divi kvalifikācijas braucieni tiks aizvadīti svētdien, kad norisināsies arī pusfināli un fināls. Pusfināla un fināla braucieni sāksies plkst.15 pēc Latvijas un DĀR laika.

Pirms sezonas noslēdzošā posma Kristofersonam, kurš septembrī Rīgā grantēja sev čempiona titulu, bija 286 punkti, kamēr ar 234 punktiem viņam seko komandas biedrs Peters Sūlbergs, bet trešais ar 233 punktiem bija zviedrs Matīass Ēkstrems.

Tikmēr J.Baumanis ar 88 punktiem ir 12.pozīcijā, kamēr Nitišs ar nopelnītu 71 punktu ieņem 14.vietu.

Savukārt komandu vērtējumā uzvaru nodrošinājusi Kristofešsona un Sūlberga pārstāvētā «PSRX Volkswagen Sweden».

Foto: Baumanis Motorsport Photography

Tāpat kā šajā sezonā, arī nākamgad pasaules čempionātā tiks aizvadīti 12 posmi, no kuriem divi pirmo reizi norisināsies F-1 trasēs Silverstounā un Ostinā.

Savukārt Latvijas posms Biķernieku trasē norisināsies 16.septembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu