Jānis Jurkāns: krievu valoda ir vērtīgāka par latviešu valodu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pirmais atjaunotās Latvijas Republikas ārlietu ministrs Jānis Jurkāns uzskata, ka daudzas dzīves nozares var lieliski iztikt bez latviešu valodas un ir pilnīgi saprotams, ka darba sludinājumos visur prasa krievu, angļu un vācu valodas zināšanas. Intervijā radio «Baltkom» Jurkāns izteicies, ka latviešu valodai nav tirgus vērtības. Pašreizējās reālijas ir tādas, ka krievu valodai ir augstāka tirgus vērtība nekā latviešu valodai.

Intervijā radio «Baltkom» raidījumā «Tieša runa» («Прямая речь») Jurkāns sacīja, ka vienīgais no Baltijas valstīm piedalījies tā dēvētajā Valdaja forumā, kur ar programmatisku runu ik gadu uzstājas Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Viņš arī atzina, ka daudziem cilvēkiem Latvijā neesot patikusi viņa intervija Krievijas laikrakstam «Izvestije», kurā viņš norādījis, ka Latvija diemžēl ir ļoti korumpēta un nabadzīga valsts.

Jurkāns radio «Baltkom» apgalvoja, ka pašlaik vairs neviens nekur nesakot, ka Krievija būtu okupējusi, piemēram, Krimu un arī karu Gruzijā esot uzsācis Mihails Saakašvili, nevis Vladimirs Putns. Pēc viņa teiktā, Krimas jautājums nevienam vairs nav aktuāls, jo mūsdienu pasaulē neviens nemēģinot iet pret Krieviju, bet gan darīt lietas kopā ar Krieviju.

Intervijas beigās Jānis Jurkāns aicina visus samierināties ar domu, ka krievu valodai ir lielāka tirgus vērtība nekā latviešu valodai, bez kuras lielākajā daļā jomu ļoti labi var iztikt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu