EM lūdz Pavļutu un Buividu sniegt informāciju par 2013.gadā veiktās dienesta pārbaudes rezultātiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Ekonomikas ministrija (EM) ir vērsusies pie bijušā ekonomikas ministra Daniela Pavļuta un bijušās Pavļuta biroja vadītājas Lauras Buividas, aicinot sniegt informāciju par 2013.gadā veiktās dienesta pārbaudes par obligātās iepirkuma komponentes (OIK) lēmumu pieņemšanu EM rezultātiem, informēja EM.

Pēdējās nedēļās plašsaziņas līdzekļos plaši izskanējis apgalvojums, ka EM pazuduši dokumenti. Ministrija veikusi skrupulozu dokumentācijas pārbaudi elektroniskajā lietvedības sistēmā, kurā kopš 2005.gada tiek reģistrēti visi ienākošie, izejošie un iekšējās sarakstes dokumenti. Konstatēts, ka sistēmā nav reģistrēts dokuments ar komisijas atzinumu par dienesta pārbaudes rezultātiem. Tas nozīmē, ka, pretēji publiski izskanējušajai informācijai, šādi dokumenti nav eksistējuši, vai komisija tos iesniegusi personīgi ministram, nereģistrējot sistēmā, skaidroja EM.

Ņemot vērā minēto, ministrija lūgusi Pavļutu, kuram komisijai bija jāiesniedz dienesta pārbaudes atzinums, un Buividu, kura vadīja komisijas darbu un līdz ar to bija atbildīga par komisijas dokumentu sagatavošanu un reģistrēšanu EM lietvedības sistēmā, informēt EM, vai dienesta pārbaude tika pabeigta. Ja dienesta pārbaude tika pabeigta, EM lūdz informēt, kādā veidā tika fiksēti nozīmētās dienesta pārbaudes galarezultāti, un, ja dienesta pārbaude tika pabeigta un galarezultāts tika iesniegts kā komisijas atzinums rakstveida formā, tad EM lūdz informāciju, kur vai kam minētais dokuments tika nodots.

Ministrijas rīcībā ir informācija, ka ar EM 2013.gada 21.februāra rīkojumu «Par komisijas izveidi dienesta pārbaudes veikšanai» tika izveidota komisija dienesta pārbaudes veikšanai par OIK lēmumu pieņemšanu EM kopš 2012.gada 28.augusta. Komisija tika izveidota ar mērķi pārliecināties, vai EM ierēdņi ievērojuši likumības un lietderības principus, pieņemot OIK lēmumus. Dienesta pārbaude komisijai bija jāveic līdz 2013.gada 18.aprīlim.

Vienlaikus ministrija norāda, ka paralēli minētajai dienesta pārbaudei ekonomikas ministrs Pavļuts 2013.gada 26.aprīlī ierosināja arī disciplinārlietu pret valsts sekretāru Juri Pūci par labas pārvaldības principu neievērošanu. Iepazīstoties ar Pūces publiskajā telpā pausto viedokli par dokumentu apriti ministrijā, EM secinājusi, ka viņš atsaucas uz disciplinārlietas dokumentiem.

Ņemot vērā Pūces izteikumus, ka viņš nav bijis iepazīstināts ar ekonomikas ministra Pavļuta ierosinātās disciplinārlietas secinājumiem, ministrija nosūtījusi Pūcem disciplinārlietas komisijas atzinumu. EM atzīmē, šie dokumenti bija arī pieejami EM lietvedības sistēmā un ar tiem valsts sekretārs varēja iepazīties jebkurā laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu