Latvijas basketbola izlasei novembra spēlēs nepalīdzēs vēl vismaz divi spēlētāji

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Latvijas basketbola izlasei novembra beigās gaidāmajos 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas mačos bez Daira Bertāna nevarēs palīdzēt vēl divi spēlētāji, kā arī par dažu citu spēlētāju līdzdalību ir šaubas, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Divas nedēļas pirms Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības starta Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars konkretizējis uz pirmajām divām spēlēm uzaicināto spēlētāju loku.

Jau ceturtdien tika vēstīts, ka Itālijas klubs Milānas «AX Armani Exchange Olimpia» rekomendējis Dairim Bertānam novembrī nepārstāvēt valstsvienību, ko basketbolists ņēmis vērā.

«Mārtiņš Meiers un Dāvis Lejasmeiers informējuši, ka šajā ciklā tomēr nevarēs palīdzēt. Meiers šādu lēmumu pieņēmis, ņemot vērā viņa pašreizējo statusu Kazaņas [«Unics», Krievija] klubā, kur pagaidām nav izdevies nostabilizēties komandas pamatrotācijā. Lejasmeiers atsaucas uz veselības problēmām, kuru dēļ nevar spēlēt ar pilnu jaudu,» paziņojumā citēts Vecvagars.

«Spēlētāju motivācijas ziņā nekas nav mainījies: nešaubos, ka visi vēlas spēlēt valstsvienībā. Mainījies tas, ka, tuvojoties spēlēm, konkretizējas spēlētāju darba devēju - klubu - pozīcija. Dairis Bertāns jau oficiāli paziņojis, ka konkrētajos apstākļos tomēr nevarēs palīdzēt. Abi Jāņi - Timma un Strēlnieks – koncentrējas šodien [piektdien] paredzētajām Eirolīgas spēlēm. Pēc tām, paredzams, būs konkrēta oficiāla informācija par viņu klubu nostāju un pašu basketbolistu rīcību,» paskaidroja treneris.

«Simtprocentīgas pārliecības pagaidām nav par Rolandu Freimani. Viņš pats nepārprotami apliecinājis, ka grib spēlēt, bet akcepts no kluba vēl nav saņemts. Rodiona Kuruca iesaisti var ietekmēt gan LBS, gan arī kluba nostāja,» sacīja Vecvagars.

«Oficiālas pozitīvas atbildes jau saņemtas no Ojāra Siliņa un Anžeja Pasečņika klubiem. Veikti nepieciešamie priekšdarbi un nav pazīmju, ka problēmas varētu rasties Jānim Blūmam, Rolandam Šmitam, Andrejam Gražulim, Žanim Peineram, Artūram Ausējam, kā arī Latvijas klubu pārstāvjiem,» teica treneris.

Latvijas komanda 24. novembrī plkst.18 izbraukumā Bursā spēlēs ar Turcijas izlasi (TV6 kanālā tiešraide), savukārt 26. novembrī plkst.17 «Arēnā Rīga» - ar Zviedrijas vienību. Biļetes uz Rīgā paredzēto maču var iegādāties šeit LBS mājaslapā «basket.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu