«Nasdaq Riga» vadītāja: Uzņēmumi izrāda interesi par akciju kotāciju biržā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Vairāki uzņēmumi izrāda interesi par akciju kotāciju biržā, piektdien intervijā Latvijas Radio atzina biržas «Nasdaq Riga» valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne, komentējot kosmētikas ražotāja «Madara Cosmetics» akciju iekļaušanu biržas alternatīvajā tirgū «First North».

Viņa prognozēja, ka «Madara Cosmetics», kura akcijas no piektdienas iekļautas «Nasdaq Riga» alternatīvajā tirgū «First North», noteikti būs sekotāji. «Ir uzņēmumi, kuri ļoti aktīvi par to ir interesējušies un principā jau realizē savus mērķus, tāpēc [arī citu uzņēmumu ieešana biržā] būs noteikti,» sacīja Auziņa-Melalksne.

Tāpat viņa norādīja - ja līdz šim valdīja priekšstats, ka birža pamatā ir piemērota ļoti lieliem uzņēmumiem, «Madara Cosmetics» ir iezīmējusi, ka birža ir piemērota arī mazākiem uzņēmumiem, kādu Latvijā un Baltijā ir ļoti daudz.

«Man ir ļoti pozitīvs priekšstats par biržas attīstību nākotnē gan Latvijā, gan Igaunijā, gan arī Lietuvā, jo es redzu, ka ienāk uzņēmumi, kas no nulles ir izveidoti pēdējo 10-20 gadu laikā, kuriem ir jauna vadības komanda, kuriem ir labi izglītoti akcionāri, kā arī uzņēmumi, kuriem ir augsti ētikas standarti,» teica Auziņa-Melalksne.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka piektdien «Madara Cosmetics» akcijas iekļaus biržas «Nasdaq Riga» alternatīvajā tirgū «First North». Kopumā biržas alternatīvajā tirgū iekļaus līdz šim emitētās 3 214 800 «Madara Cosmetics» akciju 0,1 eiro nominālvērtībā.

"First North" ir alternatīvais tirgus, kuru pārvalda "Nasdaq" grupas biržas. Alternatīvajam tirgum nav Eiropas Savienības regulētā vērtspapīru tirgus statusa. "First North" tirgū iekļautajiem uzņēmumiem ir saistoši "First North" noteikumi, taču uz tiem nav attiecināmas regulētajā tirgū iekļautajiem uzņēmumiem noteiktās prasības. "First North izvirzītās prasības ir mērenākas nekā Baltijas regulētajā vērtspapīru tirgū, tādēļ investīciju riska pakāpe "First North" ir augstāka.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu