«Madara Cosmetics» akcijas iekļaus biržas alternatīvajā tirgū «First North»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva

Kosmētikas ražotāja «Madara Cosmetics» akcijas piektdien iekļaus biržas «Nasdaq Riga» alternatīvajā tirgū «First North», liecina biržas publiskotā informācija. Kopumā biržas alternatīvajā tirgū iekļaus līdz šim emitētās 3 214 800 «Madara Cosmetics» akciju 0,1 eiro nominālvērtībā.

Biržā skaidroja, ka publiskajā piedāvājumā, kas noslēdzās novembra sākumā, emitētās «Madara Cosmetics» akcijas biržā tiks iekļauts vēlāk. «Pamatkapitāla palielināšana tiks veikta aptuveni mēneša laikā un biržā notiks papildu akciju iekļaušana,» klāstīja biržas pārstāvji, vienlaikus piebilstot, ka jaunie akcionāri jau piektdien varēs veikt darījums ar viņu īpašumā esošajām jaunajām akcijām.

«Madara Cosmetics» piektdien aicina arī mediju pārstāvjus uz biržas tirdzniecības sesijas atklāšanas zvana ceremoniju plkst.9.30 kompānijas ražotnes telpās Zeltiņu ielā 131, Mārupē. Pasākumā svinīgās uzrunas teiks kompānijas valdes locekļi un līdzīpašnieki Uldis Iltners un Lotte Tisenkopfa-Iltnere, «Nasdaq Riga» valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne, kā arī «LHV Bank» institucionālo tirgu vadītājs Ivars Bergmanis.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka «Madara Cosmetics» akciju publiskais piedāvājums ilga no 10.oktobra līdz 3.novembrim. Tajā kompānija atbilstoši Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) apstiprinātajam akciju emisijas prospektam bija tiesīga izteikt līdz 482 220 akciju publisko piedāvājumu, taču piedāvājumu bija iespējams papildināt ar 48 222 akcijām, tādējādi sasniedzot kopumā 530 442 akcijas.

Kompānijas akcijas cena publiskajā piedāvājumā bija 6,25 eiro, tajā skaitā akciju emisijas uzcenojums - 6,15 eiro.

Pieprasījums pēc «Madara Cosmetics» akcijām publiskajā piedāvājumā 2,3 reizes pārsniedza piedāvāto akciju skaitu - kopumā tika pieprasītas 1 228 037 akcijas, bet pārdotas tika 530 442 akcijas.

Pēc kompānijas pārstāvju vēstītā, apmēram 26% akciju publiskajā piedāvājumā ieguva privātie ieguldītāji, kamēr pārējās akcijas tika piešķirtas institucionālajiem vai kvalificētajiem ieguldītājiem. Kompānijas akcionāriem tostarp pievienojušies tādi institucionālie investori kā «INVL Asset Management», Igaunijas «Ambient Sound Investments» un «Madara Cosmetics» produkcijas izplatīšanas partneri Somijā «Transmeri Group».

Tāpat «Madara Cosmetics» pirms publiskā piedāvājuma sākuma darbiniekiem piedāvāja 15 000 akciju.

«Madara Cosmetics» akciju piedāvājumā iegūtos tīros ienākumus paredzējusi izmantot, lai finansētu pārdošanas darbību paplašināšanu gan vietējā, gan starptautiskajā tirgū. Šī paplašināšana būs vērsta galvenokārt uz e-tirdzniecību un ietvers gan esošos, gan jaunos tirgus. Tāpat kompānija neizslēdz iespēju, ka piedāvājumā iegūtos līdzekļus varētu izmantot citu uzņēmumu iegādei.

«Madara Cosmetics» apgrozījums 2017.gada pirmajos sešos mēnešos, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, audzis par 37,9% - līdz 3,59 miljoniem eiro, savukārt kompānijas peļņa pirms nodokļu nomaksas pieaugusi 2,5 reizes, sasniedzot 810 000 eiro.

"First North" ir alternatīvais tirgus, kuru pārvalda "Nasdaq" grupas biržas. Alternatīvajam tirgum nav Eiropas Savienības regulētā vērtspapīru tirgus statusa. "First North" tirgū iekļautajiem uzņēmumiem ir saistoši "First North" noteikumi, taču uz tiem nav attiecināmas regulētajā tirgū iekļautajiem uzņēmumiem noteiktās prasības. "First North izvirzītās prasības ir mērenākas nekā Baltijas regulētajā vērtspapīru tirgū, tādēļ investīciju riska pakāpe "First North" ir augstāka. Līdz šim "First North" bija iekļautas četru kompāniju akcijas - Latvijas "Baltic Telekom", Lietuvas "East West Agro" un "K2 LT", kā arī Igaunijas "Linda Nektar".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu