Kulinārijas un dzīvesstila blogeri pulcējas bērnu grāmatas «Kur rodas piens» prezentācijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Patīkamā gaisotnē restorānā «Entresol» tika prezentēta izglītojošā grāmata bērniem «Kur rodas piens», kas stāsta par piena rašanās ceļu - atklāšanas pasākumā pulcējās pazīstami kulinārijas un dzīves stila blogeri, tajā skaitā arī Laura Grēviņa.

«Kur rodas piens» ir izglītojošo grāmatu sērijas «Kur Rodas» otrā grāmata, un, tāpat kā pirmā grāmata «Kur rodas MILTI», arī piena stāsts mazos lasītājus pārsteigs ar krāšņām mākslinieces Maijas Līdumas ilustrācijām, paskaidrojošām fotogrāfijām un viegli uztveramiem tekstiem. «Kur rodas piens» bērniem ir iespēja sekot līdzi jau pirmajā grāmatā iepazīto trīnīšu piedzīvojumiem, bet šoreiz stāstam pievienojas arī bērnu omīte.

«Kas? Kā? Kāpēc? Šie ir tik ļoti bieži dzirdēti jautājumi no bērniem, un ir svarīgi šo zinātkāri atbalstīt un rosināt. Bērni izzina pasauli un lietas, kas ir viņu ikdienā, un nozīmīga daļa no ikdienas ir dažādas pārtikas preces, kuru radīšanas process ne vienmēr ir vienkāršs. Tāpēc radās ideja izskaidrot, kā mūsdienās tiek radīti tie produkti, kas tiek lietoti visbiežāk, piemēram, piens un milti,» pastāstīja grāmatas autore – pārtikas zinātnes doktore Kristīne Jacino.

Atklāšanas pasākumā ar lekciju par piena uzturvērtību iepazīstināja uztura speciāliste Lizete Puga, uzsverot tā nozīmi bērna uzturā. Viesiem bija iespēja arī klātienē nogaršot pēc grāmatā iekļautās receptes taisīto kartupeļu biezputru un piena kokteili. «Gribējām, lai bērni ne tikai lasītu par piena vērtību, bet arī paši varētu pārbaudīt, cik dažādos veidos uzturā var izmantot pienu un piena produktus,» tā Jacino.

Grāmata ir izdota trijās valodās – latviešu, krievu un angļu valodā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu