Siliņš rezultatīvs ULEB Eirokausa mačā; uzvaras izcīna arī Pasečņiks un Meiers

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: eurocupbasketball.com

Latvijas izlases basketbolists Ojārs Siliņš trešdien guva 13 punktus ULEB Eirokausa spēlē, palīdzot Itālijas vicečempionei Trento «Dolomiti Energia» gūt pārliecinošu panākumu, turklāt uzvaru izcīnīja arī Anžeja Pasečņika pārstāvētā Spānijas vienība Grankanārijas «Herbalife» un Mārtiņa Meiera klubs Kazaņas «Unics» no Krievijas.

«Dolomiti Energia» ar 77:66 (25:10, 24:15, 15:22, 13:19) mājās pieveica Vācijas komandu Ulmas «ratiopharm».

Siliņš laukumā bija 31 minūti un 51 sekundi, trāpot divus no četriem divpunktu raidījumiem un trīs no septiņiem trejačiem, bet viņa vienīgais soda metiens lidoja garām.

Vēl latviešu uzbrucējs arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, izpildīja divas rezultatīvas piespēles, bloķēja trīs pretinieku metienus un izprovocēja trīs pārkāpumus, tiekot pie 16 efektivitātes punktiem.

Rezultatīvāk par Siliņu uzvarētāju rindās nospēlēja vienīgi 20 punktus iemetušais Djego Flakadori.

Tikmēr «Herbalife» viesos ar 84:68 (26:14, 23:16, 16:24, 19:14) apspēlēja Francijas vienību Vilērbānas ASVEL.

Pasečņiks šoreiz nospēlēja 13 minūtes un 49 sekundes, kuru laikā iemeta četrus punktus, trāpot divus no četriem divpunktu raidījumiem, bet garām aizmetot vienīgo tālmetienu. Tāpat latvieša rēķinā bija piecas atlēkušās bumbas un divi izprovocēti pārkāpumi, kas deva sešus efektivitātes koeficienta punktus.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Zviedrijas izlases basketbolists Markuss Ēriksons, kuram jau šomēnes gaidāma Pasaules kausa kvalifikācijas spēle ar Latviju.

Šīs visas komandas sacenšas D apakšgrupā, kurā pēc pirmā apļa līderes ir Sanktpēterburgas «Zeņit», Bursas «Tofaš» un «Herbalife» vienības, kas visas iekrājušas pa trim uzvarām piecās spēlēs, bet tām pārējās trīs komandas seko ar diviem panākumiem.

Eirokausā trešdien latviešu centra spēlētājs Meiers aizvadīja savu ilgāko spēles laiku šosezon līdz šim un guva četrus punktus, palīdzot «Unics» ar rezultātu 101:93 (28:24, 31:21, 27:24, 15:24) mājās apspēlēt Turīnas «Fiat» no Itālijas.

Meiers šoreiz laukumā bija deviņas minūtes un 36 sekundes, kuru laikā trāpīja vienīgo izpildīto divpunktu raidījumu un abus soda metienus. Tāpat viņš tika pie trim atlēkušajām bumbām un trim sodiem, dueli noslēdzot ar septiņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Šosezon latvietis «Unics» sastāvā spēlē maz. Iepriekš ULEB Eirokausā Meiers nebija ticis laukumā vairāk par septiņām minūtēm, bet VTB Vienotajā līgā līdz šim vienīgajā cīņā viņš nospēlēja deviņas minūtes un 26 sekundes.

Rezultatīvākais uzvarētājiem trešdien ar 26 punktiem un desmit rezultatīvām piespēlēm bija andorietis Kvino Koloms, kamēr ar 24 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Gabonas centra spēlētājs Stefāns Lasms.

Šī «Unics» komandai bija trešā uzvara piecās ULEB Eirokausa spēlēs, kas A apakšgrupas kopvērtējumā ļāva panākt «Fiat» un pēc pirmā apļa kopvērtējumā atpalikt vienīgi no Turcijas vienības Stambulas «Dariššafaka», kas uzvarējusi visos piecos dueļos.

Jau ziņots, ka otrdien Žanis Peiners guva 19 punktus, palīdzot Panevēžas «Lietkabelis» komandai no Lietuvas, kuras galvenais treneris ir Artūrs Štālbergs, ULEB Eirokausa spēlē mājās ar 86:79 uzveikt Podgoricas «Budučnost VOLI» no Melnkalnes.

Panevēžas komanda turnīrā B apakšgrupā izcīnīja trešo uzvaru piecos mačos, kas kopvērtējumā dod trešo vietu.

ULEB Eirokausā pirmajā posmā 24 komandas sadalītas četrās apakšgrupās. Otro posmu sasniegs katras grupas četras labākās vienības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu