Tiesa atsakās pieņemt Navaļnija prasību pret Putinu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ANDREY BORODULIN / AFP

Maskavas Tveras rajona tiesa atteikusies pieņemt Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija prasību pret prezidentu Vladimiru Putinu par viņa atbalstītāju mītiņu pastāvīgu aizliegšanu.

Tiesa paziņoja, ka atteikums saistīts ar to, ka šāda veida prasības netiek izskatītas administratīvajā tiesvedībā.

Navaļnija dibinātā Korupcijas apkarošanas fonda jurists Ivans Ždanovs pavēstīja, ka tiesas lēmums tiks pārsūdzēts.

Prasība pret Putinu tika iesniegta 3.novembrī.

Navaļnijs norādījis, ka vietējās varasiestādes viņam liedz tikties ar vēlētājiem pēc tieša Putina norādījuma, jo Kremļa saimnieks baidoties no opozīcijas līdera konkurences nākamgad gaidāmajās prezidenta vēlēšanās.

«Katru nedēļu mēs iesniedzam aptuveni 200 pieteikumu [par tikšanos rīkošanu], un it visur ir atteikumi,» skaidroja Navaļnijs.

«Pilsētu administrācijas visā valstī darbojas organizēti, sinhroni un atbilstoši rīkojumiem no Maskavas,» uzsvēra opozicionārs, turklāt rīkojumus dod pats valsts galva.

Lai gan Putins vēl nav paziņojis, vai viņš kandidēs uz ceturto pilnvaru termiņu Kremļa saimnieka krēslā, Krievijā valda vispārēja pārliecība, ka viņš to darīs.

41 gadu vecais Navaļnijs grasās balotēties 2018.gada prezidenta vēlēšanās, kaut arī amatpersonas apgalvo, ka oficiāli viņam šādas iespējas nav, jo viņš izcieš nosacītu cietumsodu par krāpšanu. Navaļnijs norāda, ka konstitūcija viņam to neliedz.

Lai izdarītu spiedienu uz varasiestādēm un piespiestu savi tomēr reģistrēt kā kandidātu, Navaļnijs, kas apgalvo, ka viņš notiesāts politiku motīvu dēļ, izvērsis plašu savu atbalstītāju mītiņu kampaņu visā Krievijas teritorijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu