Bijušais GM viceprezidents paredz drīzu auto industrijas miršanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen

Tas, ko mēs dēvējam par auto, pašreizējā formā beigs pastāvēt tuvāko 20 gadu laikā. Par to ir pārliecināts bijušais General Motors viceprezidents Bobs Lucs.

Lucs uzskata, ka automobiļus tuvākajos gadu desmitos nomainīs standartizēti un autonomi moduļi, kurus pārvaldīs tādas kopbraukšanas kompānijas kā Uber un Lyft. Šādu viedokli Lucs paudis izdevumam Automotive News, raksta Motor.ru.

Viņš arī paudis pārliecību, ka nokļūšanai no punkta A punktā B izmantojamie moduļi būs pilnīgi droši. To savstarpējā komunikācija ļaus katram atsevišķi pilnīgi droši iekļauties satiksmē, kas virzās ar 200 - 250 kilometriem stundā.

Bijušais GM viceprezidents privātos automobiļus salīdzina ar zirgiem, kas arī simtiem gadu bija cilvēku galvenais pārvietošanās līdzeklis. Viņš uzskata, ka automobiļu industrija atrodas uz milzīgu pārmaiņu sliekšņa.

Ilggadējais industrijas darbonis saka, ka

tuvāko 15-20 gadu laikā pastāvēšanu beigs liela daļa autoražotāju.

Viņš uzskata, ka likumdevēji lems par tādu auto aizliegšanu, kas nebrauc autonomi. Tādējādi viegli prognozēt, ka zudīs pieprasījums, piemēram, pēc ielas sporta automobiļiem. Pavisam gan tādi auto, ko ražo Ferrari, Lamborghini un tamlīdzīgas kompānijas, nepazudīs. Taču tie kļūs par elitāru lietu, ko izmantot tikai privātās teritorijās, īpašos poligonos un sacīkšu trasēs.

2012.gadā līdzīgas prognozes izteica Starptautiskā Elektronikas un radioelektronikas institūta eksperti. Pēc viņu domām, 2040.gadā vairums automobiļu uz planētas ceļiem būs bezpilota braucamie. Pie tam to līdzāspastāvēšanai nebūs nepieciešama būtiska infrastruktūras pārbūve.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu