Rīgas pareizticīgo kamerkoris «Blagovest» gūst panākumus Šrilankā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Rīgas pareizticīgo kamerkoris «Blagovest» ar panākumu atgriezies no Āzijas un Klusā okeāna koru olimpiādes, kas norisinājās 2017. gada oktobra beigās Šrilankā. Āzijas un Klusā okeāna koru olimpiāde (Asia Pacific Choir Games) ir viens no lielākajiem koru forumiem pasaulē, kas savu vēsturi sācis 2007. gadā Džakartā. 2017. gadā Āzijas un Klusā okeāna koru olimpiāde norisinājās Kolombo, Šrilankā. Latviju Āzijas starptautiskajā koru forumā pārstāvēja Rīgas pareizticīgo kamerkoris «Blagovest» diriģenta Aleksandra Brandava vadībā un ieguva «Grand Prix».

«Blagovest» olimpiādē ieguva konkursa žūrijas visaugstāko novērtējumu, kā arī iekaroja nedalītas klausītāju simpātijas. Ar lielu saviļņojumu un publikas ovācijām Olimpiādes noslēguma Apbalvošanas ceremonijā kora «Blagovest» izpildījumā izskanēja Latvijas valsts himna.

Koris «Blagovest» dibināts 1990. gadā ar mērķi izpildīt un popularizēt pareizticīgo garīgās mūzikas šedevrus. Kora vadītājs un dibinātājs, mūzikas maģistrs Aleksandrs Brandavs, būdams arī Rīgas Svētās Trijādības Pārdaugavas baznīcas reģents, ir veltījis pareizticīgo mūzikai bezmaz 30 gadus sava mūža. Tuvojoties 30 gadu jubilejas slieksnim, koris savā profesionālajā bagāžā ir uzkrājis desmitiem Latvijas un starptautisku balvu un atzinību, septiņus ierakstītus kompaktdiskus un plašu klāstu sadarbības projektu ar pazīstamiem solistiem, koriem un komponistiem gan Latvijā, gan ārzemēs.

Pēc atgriešanās no koru olimpiādes Šrilankā koris turpinās darbu, gatavojoties saviem topošajiem tradicionālajiem koncertiem ar pareizticīgo Ziemassvētku un Lielā Gavēņa dziedājumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu