Vidusjūrā atrod 26 noslīkušas pusaugu meitenes

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ALESSIO PADUANO / AFP

Itālija sākusi izmeklēšanu saistībā ar 26 pusaugu meiteņu nāvi Vidusjūrā, vēsta CNN. Domājams, ka 14 līdz 18 gadus vecās meitenes bija migrantes no Āfrikas, kuras pagājušonedēļ laivā devās bīstamajā ceļā uz Eiropu.

Meiteņu līķi jūrā tika atrasti svētdien.

Salerno policija CNN informēja, ka otrdien tikšot veiktas autopsijas. Tiesu medicīnas eksperti mēģinās noskaidrot, vai meitenes pirms nāves tika spīdzinātas vai seksuāli izmantotas.

Meiteņu līķi tika atrasti netālu no nelielas gumijas laivas, kas glābēju ierašanās laikā bija gandrīz nogrimusi, atklāja policija. Pie tās bija pieķērušies izdzīvojušie.

Nedēļas nogalē Vidusjūrā tika veiktas četras glābšanas operācijas. Uz Spānijas kuģa «Cantabria» tika uzņemti aptuveni 400 cilvēki, kurus nogādāja Itālijas ostas pilsētā Salerno. Izglābto vidū bija 90 sievietes un 52 bērni, viens no tiem - tikai nedēļu vecs.

Iespējams, ka laiva devās pa vienu no aktīvākajiem nelegālās migrācijas ceļiem - no Lībijas uz uz Eiropas krastiem. Tiek pieļauts, ka meitenes bijušas no Nigēras un Nigērijas.

Kopš gada sākuma Vidusjūrā miruši 2839 migranti, liecina Starptautiskās Migrācijas organizācijas (IOM) dati. Savukārt 150 982 migranti sasnieguši Eiropas krastus, un lielākā daļa no tiem nonākuši Itālijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu