Neatbilstošu izmešu dēļ Audi atsauks A8 ar V8 dīzeļdzinēju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Audi

Vācijas federālā motorizēto transportlīdzekļu aģentūra (Kraftfahrtbundesamt jeb KBA) patlaban vētī, vai Audi nav manipulējis ar sava flagmaņa A8 slāpekļa oksīdu izmešu rādītājiem.

Volkswagen grupā ietilpstošais premium zīmols tādēļ ir izplatījis paziņojumu, ka visā Eiropā atsauks 4997 A8, kas apgādāti ar 4,2 litru V8 dīzeļdzinēju. Kā atsaukuma iemeslu kompānija min pārāk augstus NOx izmešu rādītājus, ko iespējams novērst ar jaunu dzinēja vadības programmatūru, vēsta Automotive News Europe.

Audi paziņojuši, ka par atklājumu brīvprātīgi paziņojuši KBA. Pēc Audi pārstāvja teiktā KBA uzskata, ka tās bijušas nekas cits kā nelegālas, apzinātas manipulācijas ar izmešiem.

Atsaukumam pakļauti A8, kas ražoti periodā starp 2013.gada septembri un 2017.gada augustu.

Jāteic gan, ka «zāles» nebūs pieejamas uzreiz - jaunā programmatūra varētu būt pieejama 2018.gada pirmajā ceturksnī.

«Cita starpā programmatūras atjauninājums gādās, lai pēc iedarbināšanas, kad dzinējs ir auksts, tas iespējami ātri sasniedz atgāzu apstrādes sistēmai nepieciešamo optimālo temperatūru. Tikmēr testos mēs nodrošināsim, lai jaunā programmatūra neatstāj negatīvu iespaidu uz mašīnu veiktspēju un degvielas patēriņu,» teikts Audi paziņojumā.

2015.gadā tika atklāts, ka Audi ir veikuši manipulācijas ar dīzeļdzinējiem, lai to NOx izmešu daudzums laboratorijas testos atbilstu normatīviem. Reālajā dzīvē izmešu apjoms savukārt varēja būt pat 40 reizes lielāks par normu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu