CIP 50.gados izskatīja ziņas, ka Ādolfs Hitlers slēpjoties Kolumbijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Centrālā izlūkošanas pārvalde (CIP) 1954.gadā saņēma ziņas, ka nacistu līderis Ādolfs Hitlers esot inscenējis pašnāvību un apmeties uz dzīvi Kolumbijā. ASV aģentūras dokumenti atslepenoti līdz ar daudziem citiem materiāliem, kas bija saistīti ar bijušā ASV prezidenta Džona Kenedija slepkavību, vēsta «New York Post».

Hitlers izdarīja pašnāvību 1945.gada 30.aprīlī, kad viņam tuvojās padomju karavīri. Taču viņa nāvi apņem dažādas sazvērestības teorijas, viena no tām - ka Hitlers aizbēdzis uz Dienvidameriku.

1954.gadā kāds informants ar segvārdu «Cimelody-3» CIP ziņoja, ka Hitlers esot izdzīvojis un apmeties uz dzīvi Kolumbijā. Bijušais SS aģents vārdā Filips Citroens vīrieti, kas atgādināja Hitleru, esot saticis Tunhā, Kolumbijā, liecina atslepenotie CIP faili.

Bijušajam nacistu vadonim līdzīgais vīrietis esot dzīvojis rajonā, kur bija apmetušies daudzi bijušie nacisti. Informants stāstīja, ka tur mītošie vācieši esot sekojuši «Hitleram» ar «nacistiskās pagātnes cienīgu pielūgsmi, sauca viņu par fīreru un sveicināja ar nacistu sveicienu», teikts nesen publiskotajos dokumentos.

CIP rīcībā ir arī fotogrāfija, kurā bijušais SS aģents redzams ar vīrieti, kurš sevi esot dēvējis par Ādolfu Šriteimajoru.

Taču CIP to dēvēja par «fantastisku» stāstu, kas, visticamāk, esot tikai «fantāzija».

Aģentūra informāciju saņēma no biroja Karakasā, kas norādīja, ka informāciju neesot iespējams pārbaudīt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu