Ņujorkas terorakta pastrādātājs «jūtas labi» par izdarīto

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saifullo Saipovs, kura otrdien Ņujorkā pastrādātajā teroraktā dzīvību zaudēja astoņi cilvēki, pēc nonākšanas slimnīcā prasījis tur piekārt teroristu grupējuma «Islāma valsts» karogu un teicis, ka «jūtas labi par izdarīto», stāsta izmeklētāji.

Pret 29 gadus veco Uzbekistānas pilsoni Saipovu izvirzītajā kriminālapsūdzība teikts, ka viņš uzbrukumu veicis pēc divus mēnešus ilgas plānošanas. Kā uzbrukuma datumu viņš izvēlējās 31.oktobri, jo šajā dienā ASV tiek svinēts Helovīns un uz ielām ir daudz cilvēku.

Viņš arī iepriekš noīrēja automašīnu un trenējās ar to manevrēt, teikts apsūdzībā.

Saipovs otrdien uz velosipēdistu celiņa Lejas Manhetenā ar auto notrieca vairākus gājējus un velosipēdistus, vismaz astoņus cilvēkus nogalinot un 11 ievainojot. Kad Saipovs izkāpa no braucamrīka, policija viņu sašāva vēderā.

Saipovs tiesas zālē tika nogādāts ratiņkrēslā.

Uzbrukums tika pastrādāts grupējuma «Islāma valsts» vārdā. Pie Saipova tika atrasts mobilais tālrunis, kurā bija teroristu propagandas materiāli.

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) pēc uzbrukuma publiskoja cita Uzbekistānas pilsoņa - Muhammadzoira Kadirova - fotogrāfiju un lūdza palīdzību viņu atrast. Taču jau pēc pusotras stundas paziņoja, ka iespējamais līdzzinātājs esot atrasts, bet, iespējams, viņam neesot saistības ar lietu, ziņo aģentūra AP.

Saipovs, kurš ir precējies trīs bērnu tēvs, par uzbrukuma īstenošanu esot sācis domāt pirms gada, taču pēdējos mēnešos izvēlējies automašīnu un ievācis informāciju par Helovīna svinēšanu ASV.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu