Peiners ar lielisku sniegumu sekmē «Lietkabelis» uzvaru Stambulā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: eurocupbasketball.com

Latvijas izlases basketbolists Žanis Peiners trešdien nopelnīja 26 efektivitātes rādītāja punktus, palīdzot Artūra Štālberga trenētajai Panevēžas «Lietkabelis» komandai ULEB Eirokausa spēlē viesos ar 78:73 (13:25, 19:18, 26:18, 20:12) uzvarēt Stambulas «Galatasaray Odeabank» komandu, kas iepriekšējā sezonā spēlēja ULEB Eirolīgā.

Peiners aizvadīja lielisku spēli, kurā guva 16 punktus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, izdarīja četras rezultatīvas piespēles, pārtvēra četras bumbas un bloķēja vienu metienu.

Viņš spēlēja 37 minūtes un 33 sekundes, kas bija ilgākais laiks komandā, trāpot trīs no pieciem divpunktu metieniem, divus no septiņiem tālmetieniem un četrus no pieciem «sodiņiem», kā arī nopelnot trīs piezīmes. Tas latvietim deva 26 efektivitātes rādītāja punktus, kas bija labākais sniegums šajā spēlē.

Uzvarētājiem ar 18 punktiem izcēlās Darjušs Lavrinovičs, bet Turcijas kluba rindās 20 punktus sameta Dežuans Sammerss.

Panevežas klubs spēli sāka neveiksmīgi, pēc pirmās ceturtdaļas zaudējot ar 12 punktiem, bet pēc puslaika esot iedzinējos ar 32:43. Savukārt trešajā spēles daļā «Lietkabelis» sāka pakaļdzīšanos, lielu lomu komandas sniegumā spēlējot Peineram. Tieši pēc viņa divpunktnieka viesi nokļuva minimālā attālumā (53:54), bet ceturtdaļas beigās latvietis guva piecus savas komandas punktus pēc kārtas, tobrīd starpību samazinot līdz 58:61.

Izlīdzinājumu «Lietkabelis» panāca nepilnas astoņas minūtes pirms pēdējās ceturtdaļas beigām, bet 196 sekundes pirms sirēnas viesi panāca 67:65 savā labā. Savukārt beigās, kad pa precīzam tālmetienam veica Peiners un Sims Jasaitis, «Lietkabelis» ieguva vadību 75:68, beigās svinot uzvaru.

Panevežas komanda turnīrā B apakšgrupā izcīnīja otro uzvaru četros mačos, kamēr «Galatasaray Odeabank» cieta ceturto neveiksmi tikpat mačos. Grupas līderes ir Minhenes «Bayern» no Vācijas un Podgoricas «Budučnost VOLI» no Melnkalnes, kas uzvarējušas pirmajās trīs kārtas spēlēs.

Eirokausa sezonu «Lietkabelis» sāka ar uzvaru pār Izraēlas vienību Jeruzalemes «Hapoel Bank Yahav», tomēr pēc tam sekoja zaudējumi pret Minhenes «Bayern» no Vācijas, kā arī Itālijas vienību Redžio di Emīlijas «Grissin Bon».

Vēl trešdien ULEB Eirokausa ceturtās kārtas spēles aizvadīs latviešu basketbolistu Mārtiņa Meiera, Ojāra Siliņa un Anžeja Pasečņika pārstāvētās vienības.

ULEB Eirokausā pirmajā posmā 24 komandas sadalītas četrās apakšgrupās. Otro posmu sasniegs katras grupas četras labākās vienības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu