Ņujorkā Helovīnu nosvin stingrā policijas uzraudzībā

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ANDRES KUDACKI / TT NYHETSBYRÅN

Pēc Manhetenā notikušā terorakta Ņujorkas tradicionālā Helovīna parāde otrdienas vakarā aizvadīta patiesu šausmu atmosfērā un stingrā policijas uzraudzībā. Jau vēstīts, ka Ņujorkas Manhetenas rajonā otrdien kāds vīrietis ar kravas automašīnu sabrauca cilvēkus uz velosipēdistu celiņa, nogalinot astoņus cilvēkus un 11 ievainojot. Policijai uzbrucēju izdevās aizturēt.

Helovīna parāde sākās četras stundas vēlāk aptuveni pusotru kilometru no vietas, kur notika terorakts.

«Es neļaušos, lai tas mani iebiedē,» sacīja kāda 23 gadus veca ņujorkiete, gaidot parādes sākumu vampīru mednieces kostīmā. «Nedrīkst pieļaut, kas tas attur tevi no savas dzīves dzīvošanas,» viņa piebilda.

Policija paziņoja, ka norīkojusi papildu apsardzi Helovīna parādei un izvietojusi kravas automašīnas ar smiltīm kā barjeras parādes maršrutā.

Ņujorkas mērs Bils de Blāzio aicināja ņujorkiešus būt modriem un ziņot policistiem uzreiz, tiklīdz pamana ko aizdomīgu.

Ņujorkas Helovīnu parāde, kurā var piedalīties ikviens svētku kostīmā, pirmos reizi tika noorganizēta 1973.gadā un strauji izauga plašā pasākumā, kas tiek demonstrēts televīzijā.

Šogad, līdzīgi kā citus gadus, parādē piedalījās zombiji, vampīri, supervaroņi, spoki un citas radības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu