«Weezer» aizsēdējušies «pludmales bārā»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Losandželosas saulainā alternatīvā roka pionieri «Weezer» pēdējos gados strādā ļoti ražīgi. «Pacific Daydream», kas klajā nācis 27. oktobrī, ir jau vienpadsmitais grupas studijas albums un sestais pēdējo desmit gadu laikā.

Weezer «Pacific Daydream»

(Atlantic) 7/12

Pēc lieliskā pagājušā gada «Baltā albuma» («Weezer (White Album)» - skat. recenziju), kas bija enerģisks, melodisks kā allaž un vienlaikus mazliet smeldzīgs, grupa solīja, ka nākamais būšot «Melnais albums» - muzikāli sarežģītāks, nopietnāks ieraksts. Tomēr, lai arī mape ar «Melnā albuma» dziesmām pildījusies gana raiti, daudz ātrāk paralēli tapis pavisam cits ieraksts, kura darba nosaukums bijis «Beach» (Pludmale), kas galarezultātā dienas gaismu ieraudzījis ar nosaukumu «Pacific Daydream».

Dziesmas par «The Beach Boys», vasaru, brīvdienām...

«Mēs gribējām albumā radīt pludmales bāra nepiespiesto sajūtu,»

skaidro grupas solists, mūžīgais pusaudzis Riverss Komo (Rivers Cuomo, 47). Skaidrs, ka ne īpaši gribas gremdēties sarežģītākās, saturiski tumšākās «Melnā albuma» noskaņās... labāk pakavēties pludmales bārā.

Riverss Komo
Riverss Komo Foto: Vida Press

Līdzīgi kā cits 47 gadus vecais alternatīvās mūzikas meistars Beks (Beck), arī Komo nolēmis ar jauno plati doties popmūzikas virzienā. «Feels Like Summer» balstās uz hiphopa bīta, kur piedziedājumā Komo spalgā falsetā apgalvo, ka «sajūta ir kā vasarā». «Happy Hour» savukārt ir tāds kā 90. gadu «doo-wop» un R&B hibrīds, «QB Blitz» ir liriska balāde par algebru.

Weezer «Pacific Daydream»
Weezer «Pacific Daydream» Foto: Publicitātes

Viens no labākajiem albuma skaņdarbiem («Beach Boys») veltīts Braienam Vilsonam un «The Beach Boys».

Everyone wants to be cooler than everyone else
It's a hip hop world
And we're the furniture

Komo acīmredzami dzied par to, ka rokgrupas 2017. gadā jūtas kā mēbeles, jo viss stilīgais un foršais, jauniešu prāt, ir meklējams urbānajā mūzikā.

Lai arī melodijas ir lipīgas, manuprāt, tomēr līdz galam šādi popmūzikas aranžējumi grupai nepiestāv. Reiz jau «Weezer» bija koķetējuši ar komercmūziku, taču drīz atgriezās pie fūzētajām, spurainajām ģitārām. Jācer, ka autentiskas rokmūzikas devu saņemsim līdz ar topošo «Melno albumu».

Izdošanas datums - 27.10.2017.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu