Uz «Oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas sēdi plāno aicināt arī Zatleru

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Uz «Oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdi varētu tikt aicināts bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Deputāts Andrejs Judins (Par!/V) rosinājis komisijas priekšsēdētājai Ingunai Sudrabai (NSL) uz «Oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdi 6.novembrī aicināt bijušo Valsts prezidentu Valdi Zatleru, informēja parlamentārietis.

Sudraba aģentūrai LETA pavēstīja, ka ar Judinu vienojusies par Zatlera aicināšanu. Pirms oficiāla aicinājuma izteikšanas paredzēts noskaidrot, vai eksprezidents varēs ierasties uz sēdi, piebilda politiķe.

Judins skaidroja, ka eksprezidents novērojis un bijis klāt procesos, kas norisinājās 2010. un 2011.gadā, un varēs par tiem komisijai sniegt noderīgu informāciju.

Kā ziņots, Zatlers «Oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijai ir gatavs sniegt plašākus skaidrojumus saistībā ar viņa un bijušā politiķa Aināra Šlesera sarunām, ja tiks uzaicināts uz komisijas sēdi, to viņš apliecināja intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Panorāma».

«Kā Valsts prezidents es jebkuras sarunas, jebkuru politiķi vai sabiedriskās organizācijas pārstāvi vedu Rīgas pilī vai Jūrmalas rezidencē, tātad viennozīmīgi savā oficiālajā darba vietā. Biznesa sarunas ir kaut kas cits,» sacīja Zatlers. Viņš teica, ka plašākus skaidrojumus ir gatavs sniegt arī «Oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijai, ja tā viņu aicināšot uz sēdi.

LETA jau vēstīja, ka Šlesers 30.oktobrī parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē pauda, ka neesot publiskotas tās sarunas, kur Zatlers «zvana un lūdzas», lai politiķis atbalsta Zatlera pārvēlēšanu prezidenta amatā. Ņemot vērā, ka Šlesers neesot paudis atbalstu, vēlāk sekojusi parlamenta atlaišana, norādīja bijušais politiķis.

Viņš akcentēja, ka nav apstiprinājusies neviena epizode, par ko tiesībsargājošās iestādes sāka kriminālprocesu 2011.gadā. Tomēr parlaments šīs lietas dēļ tika atlaists. Lai gan juridiski par to nevar saukt pie atbildības, tomēr reāli par to ir atbildīgs Zatlers, pauda Šlesers.

Uz vairākiem ar «oligarhu lietu» saistītajiem jautājumiem bijušais politiķis neatbildēja, norādot, ka būtu gatavs runāt par «visu lauku», ja tiktu publiskots arī ar Zatleru pārrunātais.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu