ASV tiesa bloķē Trampa aizliegumu transpersonām dienēt armijā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV federālā tiesnese pirmdien nobloķējusi prezidenta Donalda Trampa aizliegumu transpersonām dienēt ASV armijā, tomēr viņa atstāja spēkā aizliegumu Pentagonam maksāt par dzimuma maiņas operācijām.

ASV apgabala tiesnese Kolīna Kolara-Kotlija likusi valdībai «atgriezties pie «status quo«», kāds tas bija pirms Trampa rīkojuma par transpersonu aizliegumu armijā.

Vienlaikus viņa noraidīja prasības iesniedzēju lūgumu bloķēt aizliegumu finansēt dzimuma maiņas operācijas.

Tramps jūlijā pārsteidza Pentagona vadītājus, tviterī paziņojot, ka transpersonas turpmāk nevarēs dienēt armijā «nekādā statusā». Tādējādi tika atcelta 2016.gadā Baraka Obamas prezidentūras laikā ieviestā politika, pēc kuras armijā jāuzņem arī atklātas transpersonas.

Augustā Tramps parakstīja dokumentu, liekot Pentagonam turpmāk armijā vairs neuzņemt transpersonas. Vienlaikus Tramps atstāja Pentagona ziņā jautājuma izšķiršanu par to, ko darīt ar tām transpersonām, kas jau šobrīd ir armijā.

Tramps atvēlējis Pentagonam laiku līdz 2018.gada 23.martam jaunas politikas izstrādāšanai attiecībā uz transpersonām armijā.

Ar prasību tiesā augustā vērsās piecas transpersonas, minot neskaidrības par nākotnes karjeras iespējām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu