Rīgas «Dinamo» papildlaikā piekāpjas Minskas hokejistiem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā svētdien piedzīvoja līgas vājākā komanda Rīgas «Dinamo», kas savā laukumā ar 1:2 papildlaikā piekāpās Minskas «Dinamo» vienībai no Baltkrievijas. Par labāko mājinieku komandā atzina somu aizsargu Ansi Salmelu.

Uzvaru viesi izrāva jau papildlaika 20.sekundē, precīzi metot Džastinam Fontēnam, ripai Jāņa Kalniņa vārtos ielidojot pēc rikošeta. Savukārt pamatlaikā Latvijas kluba labā vārtus guva Māris Bičevskis, kuram tas bija pirmais precīzais metiens sezonā, bet Minskas komandā izcēlās aizsargs Dmitrijs Korobovs.

Spēles pamatlaiks aizritēja abpusējos uzbrukumos, komandām rādot skatāmu hokeju, otrajā trešdaļā abām vienībām apmainoties ar gūtiem vārtiem, taču uzvarētāju 60 minūtēs tā arī nenoskaidrojot, bet papildlaikā vajadzēja vien 20 sekundes, lai Minskas klubs, ne bez veiksmes palīdzības, tiktu pie uzvaras.

Cīņas ceturtajā minūtē rīdzinieki pēc Denija Kristo noraidījuma palika mazākumā, taču to droši izturēja, savukārt trešdaļas vidū laukuma saimnieki 58 sekundes varēja spēlēt piecatā pret trim pretiniekiem. Laukuma saimnieki kontrolēja ripu, Kristo trāpīja pa vārtu pārliktni, tomēr pārspēt Minskas kluba vārtsargu Jūnasu Enrūtu rīdziniekiem neizdevās.

Izturējuši mazākumā minskieši bija tuvu vārtu guvumam, kad ripa no laukuma apmales bīstami izlēca Jāņa Kalniņa sargāto vārtu priekšā, tomēr Aleksandrs Kitarovs šo «dāvanu» neizmantoja.

Trešdaļas beigu daļā Rīgas klubs vēlreiz ieguva vairākumu, taču šoreiz tajā neko bīstamu neizveidoja, periodam tā arī noslēdzoties bez gūtiem vārtiem. Zīmīgi, ka arī otro trešdaļu mājinieki sāka vairākumā, jo viesi ceturto reizi pārkāpa noteikumus, taču arī šoreiz pārsvaru izmantot neizdevās.

Tikmēr 25.minūtē Minskas klubs izmantoja mājinieku nesaprašanos savā zonā un atklāja rezultātu. Ripa pēc rikošeta atlēca pie Kitarova, pēc tam nonāca pie Šarla Linglē, kurā to no aizvārtes atspēlēja uz zonas vidu Korobovam, kurš ar spēcīgu metienu «cauršāva» Kalniņu.

Rīdzinieki metās atspēlēties, kas izdevās 32.minūtē. Šajā uzbrukumā teicami nospēlēja Rīgas kluba somu aizsargs Ansi Salmela, kurš acīgi pamanīja Bičevski un metiena vietā viņam piespēlēja uz vārtu priekšu, kamēr uzbrucējam atlika pielikt nūju ripai, lai tā ielidotu Enrūta vārtos.

Arī pēc tam mājiniekiem piederēja pārsvars, kas Minskas kluba galvenajam trenerim Gordijam Dvaijeram lika pieprasīt 30 sekunžu pārtraukumu. Perioda beigās mājinieki palika mazākumā, taču arī otro reizi spēlē viena hokejista deficītu izturēja.

Savukārt trešajā periodā nedaudz tuvāk uzvarai bija viesi, kuri divas reizes spēlēja vairākumā, tomēr mājinieki varonīgi izturēja. Spēles 55.minūtē nesavaldījās Miķelis Rēdlihs, kurš pirms tam jau bija nopelnījis divu minūšu noraidījumu, bet pēc tam saņēma arī desmit minūšu disciplināro noraidījumu. Viņš bija tā uzvilcies, ka turpināja izrādīt emocijas arī uz sodīto soliņa, salaužot nūju un veltot skarbus epitetus tiesnešiem.

Trešā perioda beigās uzvaru mājiniekiem varēja izraut Miks Indrašis, tomēr Enrūts viņa metienu atsita.

Savukārt papildlaikā īsta cīņa neizdevās, jo Fontēns jau pirmajā Minskas kluba uzbrukumā, paķēris ripu savā laukuma pusē, tempā aizslidoja līdz «Dinamo» zonai, izdarot plaukstas metienu, kas atnesa uzvaru. Ripa trāpīja pa rīdzinieku spēlētāja slidu un ielidoja Kalniņa sargāto vārtu tuvējā augšējā stūrī.

«Punktus vēlamies katrā spēlē, kas, protams, ir labi. Esam vīlušies, kad nespējam parādīt to sniegumu, kāds ir iecerēts. Esam vīlušies, kad nespējam izpildīt treneru uzstādījumus. Šodien noteikti neaizvadījām labu spēli, tāpēc ar rezultātu nevaram būt apmierināti,» kluba mājas lapā citēts Rīgas komandas aizsargs Karls Stolerijs.

Rīgas «Dinamo» - Minskas «Dinamo» 1:2 (0:0, 1:1, 0:0, 0:1)

Vārtu guvēji: 1:0 Dmitrijs Korobovs (Linglē, Kitarovs) (24:02), 1:1 Māris Bičevskis (Salmela, M. Rēdlihs) (31:53), 2:1 Džastins Fontēns (60:20).

Līgas pastarīte Rīgas «Dinamo» iepriekšējās trīs spēlēs arī bija tikusi pie punktiem, tomēr pirmdien cieta, iespējams, sāpīgāko zaudējumu šosezon, kad pēdējā pamatlaika minūtē ielaida divus vārtus un ar 2:3 pēcspēles metienos piekāpās Novosibirskas «Sibirj». Tiesa, pēdējās trīs spēlēs izcīnītas divas uzvaras, jo pirms tam papildlaikā ar 3:2 tika uzvarēta Čerepovecas «Severstaļ», bet iepriekšējā mačā pagarinājumā ar 1:0 tika pārspēta viena no Austrumu konferences stiprākajām komandām Omskas «Avangard».

Līdz ar to pamatlaikā šosezon Latvijas komanda joprojām uzvarējusi tikai reizi, kad sezonas trešajā mačā 26.augustā ar 5:3 viesos apspēlēja Astanas «Baris».

Tikmēr Minskas komanda pārtrauca trīs zaudējumu sēriju, šajos mačos gūstot tikai vienus vārtus.

KHL čempionātā abas komandas līdz šim kopumā bija tikušās 32 reizes. Rīgas «Dinamo» izdevies pamatlaikā izcīnīt 14 uzvaras, kamēr Minska tikusi pie 11 panākumiem.

Savstarpējos mačos papildlaikā līdz šim veiksmīgāk spēlējis Baltkrievijas klubs, izcīnot uzvaras trijos no četriem gadījumiem. Arī pēcspēles metienos Minskas «Dinamo» hokejisti bijuši labāki, uzvarot divus no trim dueļiem.

Rīdziniekiem nākamnedēļ sekos trīs izbraukuma mači pret Maskavas komandām CSKA un «Dinamo», kā arī Jaroslavļas «Lokomotiv», bet pēc tam būs valstsvienību pārtraukums.

Rīdzinieki šosezon 26 spēlēs guvuši 14 punktus un ir visas līgas pastarīte. Latvijas komanda no Rietumu konferences priekšpēdējā pozīcijā esošās Bratislavas «Slovan» vienības atpaliek 11 punktus.

Tikmēr Minskas komanda ar 33 punktiem 27 mačos ir desmitajā vietā Rietumu konferencē.

Šajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Rīgas «Dinamo» šī gada nogalē plāno arī startēt tradicionālajā Špenglera kausa izcīņā, kur grupā tiksies ar Šveices izlasi un Somijas augstākās līgas klubu Hāmēnlinnas HPK.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu