Dobeles novada Naudītes pagastā plāno izveidot Zemessardzes bāzi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Dobeles novada Naudītes pagastā plānots izveidot Zemessardzes bāzi.

Aizsardzības ministrija (AM) sagatavojusi valdības rīkojuma projektu par pašvaldības nekustamā īpašuma «Apguldes skola» pārņemšanu valsts īpašumā.

AM iepriekš, plānojot Nacionālo bruņoto spēku vidēja termiņa un ilgtermiņa spēju attīstību, tajā skaitā plānojot infrastruktūru, šogad vērsās pie Dobeles novada pašvaldības ar lūgumu nodot bez atlīdzības valsts īpašumā AM valdījumā Dobelē izvietotā Zemessardzes 51.kājnieku bataljona infrastruktūras attīstībai īpašumu «Apguldes skola». Nekustamais īpašums valstij AM personā nepieciešams, lai stiprinātu Zemessardzes kapacitāti un lomu valsts aizsardzībā.

Šis nekustamais īpašums sastāv no zemes gabala 11,22 hektāru platībā - piecām zemes vienībām un 14 būvēm.

Īpašuma tiesības uz nekustamo īpašumu ir nostiprinātas Dobeles novada pašvaldībai.

Šis nekustamais īpašums atrodas kultūras pieminekļa teritorijā un Vides un dabas resursu aizsardzības aizsargjoslas teritorijā ap kultūras pieminekli. Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija ir izsniegusi nosacījumus nekustamā īpašuma apsaimniekošanai. Šogad inspekcija sagatavojusi uzziņu par kultūras pieminekļu aizsardzības prasībām Zemessardzes bāzes izveidei nekustamajos īpašumos Naudītes pagastā.

Dobeles novada dome jau ir pieņēmusi lēmumu par iepriekšminētā nekustamā īpašuma nodošanu valstij.

Šonedēļ valdības lēmuma projekts izsludināts saskaņošanai valsts sekretāru sanāksmē. Tas vēl būs jāatbalsta valdībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu