Girgensona pārstāvētā «Sabres» galotnē ielaiž vārtus un zaudē «Sharks» hokejistiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latvijas hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo «Sabres» komanda sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā mājās ielaida vārtus spēles beigu daļā, ar rezultātu 2:3 (0:1, 2:1, 0:1) zaudējot Sanhosē «Sharks» komandai.

«Sabres» nespēja nosargāt vienu vārtu pārsvaru, kuru ieguva otrajā periodā, izšķirošo ripu ielaižot nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika beigām.

Rezultātu šajā mačā atklāja viesi, kad precīzs desmitajā minūtē bija «Sharks» somu uzbrucējs Jonass Donskojs, kurš vārtus guva izgājienā vienatnē pret «Sabres» vārtsargu Robinu Lēneru. Donskojs pirms tam bija izcietis divu minūšu noraidījumu, laukumā atgriežoties ar vārtu guvumu.

Tikmēr otrajā trešdaļā Raiens O'Reilijs vairākumā, kā arī Džeisons Pominvils, vadībā jau izvirzīja «Sabres» hokejistus. Vadību Bufalo klubs zaudēja jau otrā perioda izskaņā, jo 12 sekundes pirms tā beigām neizšķirtu panāca Kriss Tīrnijs.

Savukārt 57.minūtē «Sharks» šīs sezonas rezultatīvākais vīrs Logans Kutūrs nodrošināja viesiem uzvaru, iemetot savus astotos vārtus sezonā. Beigās «Sabres» nomainīja vārtsargu pet sesto laukuma spēlētāju, taču no zaudējuma neizglābās.

Girgensons, kuram šī bija otrā spēle pēc traumas sadziedēšanas, darbojās trešajā «Sabres» uzbrucēju virknējumā. Viņš spēlēja desmit minūtes un 17 sekundes, no tām trīs minūtes un 13 sekundes pavadot mazākumā, kad bija dalīts ilgākais laiks mājinieku rindās.

Latvietis pa vārtiem nemeta un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības rādītāju.

Zīmīgi, ka abas komandas šosezon jau bija tikušās, taču arī pirmajā spēlē «Sabres» komanda, toreiz viesos, zaudēja ar identisku 2:3.

Sestdien Bufalo hokejisti cieta otro neveiksmi pēc kārtas un devīto šosezon 12 aizvadītos mačos.

Jau vēstīts, ka Girgensons ierindā atgriezās vien trešdien, jo pirms tam izlaida trīs spēles. Traumu viņš guva pagājušajā nedēļā mačā pret Vegasas «Golden Knights», bloķējot pretinieka metienu.

Šosezon latvietis deviņos mačos ticis pie vārtu guvuma, divām rezultatīvām piespēlēm un pozitīva lietderības koeficienta +1.

Bufalo vienība ar astoņiem punktiem 12 spēlēs ieņem 15.vietu starp 16 Austrumu konferences komandām. Tikmēr «Sharks» ar desmit punktiem tikpat mačos ir devītā Rietumu konferencē.

Nākamo spēli «Sabres» aizvadīs vien ceturtdien, viesos tiekoties ar Arizonas «Coyotes» komandu, kura ir pēdējā Rietumu konferencē, jo desmit spēlēs nav spējusi uzvarēt, tiekot tikai pie viena punkta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu