Matiss: Ziemeļkorejas kodoluzbrukuma draudi palielinās

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JONATHAN ERNST / REUTERS

ASV aizsardzības ministrs Džeimss Matiss sestdien paziņoja, ka Ziemeļkorejas kodoluzbrukuma draudi palielinās un brīdināja, ka jebkāds uzbrukums saskarsies ar «milzīgu militāro atbildi».

«Esiet droši, jebkāds uzbrukums ASV vai mūsu sabiedrotajiem tiks atvairīts,» vizītes laikā Seulā pavēstīja Matiss. «Jebkāds kodolieroču pielietojums saskaries ar milzīgu militāro atbildi.»

Viņš piebilda, ka nespēj iedomāties apstākļus, kādos ASV akceptētu Ziemeļkoreju kā kodolvalsti, un ka diplomātija joprojām ir vēlamais ceļš kontaktos ar Phenjanu.

Spriedze Korejas pussalā pēdējos mēnešos ir pieaugusi, ASV prezidentam Donaldam Trampam un Ziemeļkorejas līderim Kimam Čenunam iesaistoties asā vārdu apmaiņā un izsakot draudus iznīcināt otru pusi.

Ignorējot ANO rezolūcijas, Ziemeļkoreja aizvadītā gada laikā ir sarīkojusi divus kodolizmēģinājumus un neskaitāmus ballistisko raķešu izmēģinājumus. ANO Drošības padome septembrī pēc Phenjanas pēdējā kodolizmēģinājuma paplašināja tai piemērotās sankcijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu