Rīgas «Dinamo» oficiāli atlaiž amerikāņu aizsargu Renu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas «Dinamo» piektdien oficiāli paziņoja par amerikāņu aizsarga Viljama Rena atbrīvošanu no sastāva.

Rens šosezon laukumā devās 21 KHL regulārā čempionāta spēlē, izceļoties ar vienu rezultatīvu piespēli un negatīvu lietderības koeficientu -13, kas ir ceturtais sliktākais rādītājs līgā.

Par Rena atbrīvošanu no sastāva tika runāts jau ceturtdien, bet tobrīd vienības galvenā trenera pienākumu izpildītājs Ģirts Ankipāns atteicās jaunumus komentēt.

Rīgas «Dinamo» komanda šo sezonu aizvada ļoti neveiksmīgi. Tā ar 13 punktiem 25 spēlēs atrodas līgas pēdējā pozīcijā.

Sezonu galvenā trenera amatā sāka Sandis Ozoliņš, bet vēlāk viņa vietu ieņēma komandas ģenerālmenedžeris Ankipāns, kuram darbā palīdz bijušie Latvijas izlases hokejisti Edgars Masaļskis, Aigars Cipruss un Juris Klodāns, pirmajiem diviem nomainot atlaistos Aleksandru Ņiživiju un Rodrigo Laviņu.

Rīgas «Dinamo» komanda sezonas laikā noslēgusi līgumus ar somu aizsargu Ansi Salmelu, kā arī krievu uzbrucējiem Nikolaju Žerdevu un Staņislavu Čistovu.

Savukārt komanda šķīrusies arī no amerikāņu centra uzbrucēja Terija Galjardi, uzbrucēja Lukasa Lesio un kanādiešu vārtsarga Džastina Pītersa, kura vietā piesaistīja Lietuvas izlases pirmo numuru Mantu Armali.

Rens 2009.gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā tika izraudzīts ar otrās kārtas 43.numuru, kad tiesības uz viņu pieteica Sanhosē «Sharks» klubs, taču pasaules labākajā hokeja līgā 1,85 metrus garais aizsargs tā arī neaizvadīja nevienu spēli.

Iepriekšējās sezonās viņš spēlēja Amerikas Hokeja līgas (AHL) un Austrumkrasta Hokeja līgas (ECHL) klubos.

Pagājušo sezonu aizsargs aizvadīja 39 regulārā čempionāta spēles AHL vienībā Toronto «Marlies», gūstot trīs vārtus un atdodot sešas rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnot pozitīvu lietderības rādītāju +10. Savukārt divos «play-off» mačos viņš pie punktiem netika.

Jauniešu vecumā Rens bija ASV U-18 izlases kapteinis un 2008.gadā pasaules čempionātā izcīnīja zelta medaļu. Nākamajā gadā viņš pievienojās Denveras universitātes komandai un nepilnas divas sezonas spēlēja Nacionālās sporta koledžu asociācijas (NCAA) čempionātā, pēc tam pārceļoties Rietumu hokeja līgas (WHL) junioru komandu Portlendas «Winterhawks».

Savukārt profesionāļa karjerā Rens spēlējis AHL klubos Vorčestras «Sharks», Teksasas «Stars», Jūtikas «Comets» un Toronto «Marlies», bet ECHL līgā bijis Aļaskas «Aces» un Aidaho «Steelheads» rindās. AHL čempionātā viņš 134 spēlēs guvis astoņus vārtus un atdevis 18 piespēles, bet Kaldera kausa izcīņā četrās spēlēs reizi asistējis partnerim.

Tikmēr ECHL viņš 113 spēlēs iemetis desmit ripas un 54 reizes asistējis partneriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu