«Kings» hokejisti atkārto savu vēsturē labāko NHL sezonas ievadu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Losandželosas «Kings» komanda ceturtdien viesos ar 4:0 (2:0, 1:0, 1:0) apspēlēja Monreālas «Canadiens» hokejistus, atkārtojot savu vēsturē labāko Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas ievadu.

Pirmajā trešdaļā 11 sekunžu laikā ar vārtu guvumiem izcēlās Eidrians Kamps un Tailers Tofoli, turpinājumā aizvedot viesus līdz uzvarai, kamēr vārtos visus 40 raidījumus atvairīja Džonatans Kviks, kurš savā 500. NHL mačā tika pie 46. «sausā» panākuma.

«Ir patīkami, tomēr pēc pāris dienām būs 501. spēle, tāpēc jābūt gatavam tai,» par jubileju teica Kviks, kurš aizvadīja otro «sauso» maču šosezon.

Sezonas pirmajos 10 mačos «Kings» komanda guvusi 8 panākumus, tādējādi Losandželosas klubs atkārtojis savu vēsturē labāko sezonas ievadu. 1980./81. gada sezonā pēc 10 spēlēm arī bija 8 uzvaras, turklāt turpinājumā 12 mačos izdevās tikt pie 10 panākumiem.

«Kings» hokejisti ir divkārtēji Stenlija kausa ieguvēji. Prestižo NHL čempionu trofeju Losandželosas komanda izcīnīja 2011./12. un 2013./14. gada sezonās.

Tikmēr līgas kopvērtējuma vadībā ir Tampabejas «Lightning» komanda, kas ceturtdien mājās ar 3:2 (1:1, 0:0, 2:1) pārspēja Detroitas «Red Wings», bet vēsturē iegāja uzbrucēji Stīvens Stemkoss un Ņikita Kučerovs, kuri abi guva punktus jau 11.duelī pēc kārtas.

Pagājušās nedēļas divi spožākie līgas hokejisti iemeta vārtus, bet vēl reizi uzvarētāju rindās izcēlās Breidens Points.

Šī ir tikai septītā reize līgas vēsturē, kad komandas biedru duets sezonu sāk ar 11 maču punktu sēriju un pirmā kopš 1992./93.gada. Tāpat viņi atkārtoja Martēna Senluī kluba rekordu ar 11 dueļu punktu sēriju sezonas ievadā.

Šie abi uzbrucēji arī ieņem pirmās divas vietas līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, Stemkosam savācot 4 vārtus un 17 rezultatīvas piespēles, bet Kučerovam sekojot ar 12 vārtiem un 7 piespēlēm.

Tikmēr «Lightning» vienības krievu vārtsargs Andrejs Vasiļevskis guvis panākumus jau astoņos dueļos pēc kārtas, atkārtojot kluba rekordu, kas piederēja tautietim Nikolajam Habibuļinam.

Savukārt «Red Wings» komandā abus vārtus iemeta dānis Franss Nilsens, vienībai zaudējot sestajā mačā pēc kārtas.

Ar «hat-trick» ceturtdien izcēlās čehs Radims Vrbata, palīdzot Floridas «Panthers» ar 8:3 (3:1, 3:0, 2:2) sagraut Anaheimas «Ducks». Vismaz punktu guva 13 vienības hokejisti, turklāt «Panthers» pa vārtiem meta vien 22 reizes.

Pie 300. vārtu guvuma NHL tika Fils Kesels, ļaujot pēdējo divu sezonu līgas čempionei Pitsburgas «Penguins» pagarinājumā ar 2:1 (1:1, 0:0, 0:0, 1:0) uzveikt Vinipegas «Jets».

Kesels izcēlās tieši pagarinājumā, turklāt paveica to otrajā mačā pēc kārtas, kamēr vārtsargs Mets Marejs tika pie septītā panākuma pēc kārtas, kas seko 11 ielaistajiem vārtiem sezonas pirmajos divos dueļos.

Uzvaru ceturtdien izrāva arī Edmontonas «Oilers», kas ar 5:4 (2:1, 1:2, 2:1) pieveica Dalasas «Stars», izšķirošos vārtus aizsargam Metam Beningam gūstot mazāk nekā divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām, kamēr Bostonas «Bruins» ar 2:1 (1:0, 1:1, 0:0) apspēlēja Sanhosē «Sharks», bet zaudētāju rindās Džo Torntons tika pie 1398.punkta karjerā un panāca Jari Kurri kā divdesmito visu laiku rezultatīvāko līgas spēlētāju.

Savukārt desmito neveiksmi pēc kārtas piedzīvoja Arizonas «Coyotes» komanda, kas ar 2:5 (0:2, 1:2, 1:1) piekāpās Ņujorkas «Rangers». Vienība šosezon guvusi tikai vienu punktu.

Visas līgas un Austrumu konferences līdere ar 19 punktiem 11 spēlēs ir «Lightning» komanda, kurai konferencē ar 15 punktiem seko «Penguins», kamēr latvieša Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo «Sabres» vienība ar astoņiem punktiem 11 spēlēs atkal atkritusi uz priekšpēdējo vietu starp 16 konkurences komandām.

Rietumos pirmā ar 17 punktiem desmit cīņās ir «Kings», kurai ar 15 punktiem seko Sentluisas «Blues».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu