Salmela pagarinājumā nodrošina Rīgas «Dinamo» uzvaru pret spēcīgo «Avangard»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts / dinamoriga.lv

Pateicoties somu aizsarga Ansi Salmelas vārtiem, Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» ceturtdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 1:0) pārspēja vienu no Austrumu konferences līderēm Omskas «Avangard».

Līdz ar to rīdziniekiem šis ir otrais panākums pēdējo trīs maču laikā.

Jau mača otrajā minūtē Salmela par sitienu pretiniekam ar nūju saņēma divu minūšu noraidījumu, ko gan rīdzinieki izturēja. Vairākuma laikā «Avangard» hokejistiem neko vērā ņemamu izveidot neizdevās. Dažas minūtes vēlāk vairākumā jau varēja spēlēt Latvijas komanda, tomēr mazākuma laikā Omskas vienība spēlēja ļoti aktīvi, turklāt tā laikā pretinieku hokejists Iļja Mihejevs izskrēja vienatnē pret Jāni Kalniņu, taču latviešu vārtsargs bija pārāks.

Vairākumu mājiniekiem izmantot tā arī neizdevās, bet vienā no epizodēm Salmela trāpīja pa vārtu stabu. Kopumā laukumā bija vērojama diezgan līdzvērtīga cīņa. Pirmās trešdaļas otrajā pusē «Avangard» bija lieliska iespēja atklāt rezultātu, bet pretinieku metienu teju tukšos vārtos ar kāju bloķēja Krišjānis Rēdlihs. Noslēdzošajās perioda minūtēs iniciatīva bija pārgājusi viesu pusē, bet rezultāts tā arī palika neatklāts.

Otrā trešdaļa iesākās ar diezgan mierīgu hokeju bez bīstamām situācijām pie vārtiem. Mača 30.minūtē Rīgas «Dinamo» tika pie otrā vairākuma šajā spēlē, taču tā laikā nekādus vārtu gūšanas momentus mājiniekiem izveidot neizdevās. Spēles viducī iniciatīvu gan nedaudz bija pārņēmusi Latvijas komanda, tomēr atzīstami pretinieku vienības vārtos darbojās Dominiks Furhs. Perioda izskaņā vienā no uzbrukumiem «Avangard» izdevās savērpt karuseli pie rīdzinieku vārtiem, bet vietā bija Kalniņš.

Trešdaļas priekšpēdējā minūtē pēc Omskas komandas hokejistu kļūdas vienatnē uz sāncenšu vārtiem izrāvās Denijs Kristo, bet viņas metienu atvairīja Furhs. Arī otrajā periodā rezultāts palika neatklāts.

Arī spēles noslēdzošais periods iesākās ar nedaudz miegainu spēli, bet 48.minūtē īsā laikā noraidījumus nopelnīja Edgars Kuda un Karls Stolerijs. Līdz ar to «Avangard» teju pusotru minūti varēja spēlēt lielajā vairākumā. Lai arī bīstamu situāciju pie Rīgas «Dinamo» vārtiem netrūka, Omskas vienības hokejistiem neizdevās atklāt spēles rezultātu. Tiesa, pēc vairākuma iniciatīva joprojām piederēja pretiniekiem, kuri kontrolēja ripu un centās veidot uzbrukumus.

Teju visu trešo periodu Rīgas «Dinamo» aizsargājās, taču darīja to prasmīgi. Tas tika darīts tik veiksmīgi, ka Kalniņam nebija pārāk daudz darba. kamēr rīdzinieki pie mazākās iespējas centās tikt pie kāda pretuzbrukuma. Tomēr tik un tā ne viena, ne otra komanda rezultātu pamatlaikā tā arī neatklājās, tāpēc duelis turpinājās pagarinājumā.

Pagarinājums, tā kā tika spēlēts formātā trīs pret trīs, bija ļoti aktīvs, turklāt Kalniņš tā laikā neitralizēja pretinieku izgājienu vienatnē pret vārtsargu. Lai arī šķita, ka papildlaiks varētu noslēgties neizšķirti, tā pēdējā minūtē pretuzbrukumā vārtus guva Salmela, kurš ripu vārtos raidīja ar metienu no pāris metriem.

Zīmīgi, ka Rīgas «Dinamo» pagarinājumu aizvadīja jau trešo spēli pēc kārtas. Rīdzinieki ceturtdien aizvadīja arī pirmo «sauso» maču sezonā.

Latvijas komandas rindās debiju šajā mačā piedzīvoja krievu uzbrucējs Staņislavs Čistovs, kurš sezonu Maskavas «Spartak», tomēr pēc viena mača tika nosūtīts uz Krievijas Augstākās līgas (VHL) vienību Voskresenskas «Himik», kur deviņos mačos izcēlās ar diviem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Iepriekš Čistovs KHL arī pārstāvējis Jaroslavļas «Lokomotiv», Jekaterinburgas «Avtomobilist», Čeļabinskas «Traktor» un Magņitogorskas «Metallurg» vienības. 2001.gadā viņš ar ļoti augsto, piekto, numuru tika izvēlēts Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā, pasaules spēcīgākajā līgā ar Anaheimas «Mighty Ducks» (vēlāk arī «Ducks») un Bostonas «Bruins» komandām aizvadot 217 spēles, kurās izcēlās ar 23 vārtu guvumiem un 44 rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr «Avangard» pirms ceturtdienas mača papildinājās ar kanādiešu uzbrucēju Tediju Purselu, kurš guvis bagātīgu pieredzi NHL. Tiesa, spēlē pret rīdziniekiem viņš nepiedalījās.

Līgas pastarīte Rīgas «Dinamo» iepriekšējās divās spēlēs tikusi pie punktiem, tomēr pirmdien cieta, iespējams, sāpīgāko zaudējumu šosezon, kad pēdējā pamatlaika minūtē ielaida divus vārtus un ar 2:3 pēcspēles metienos piekāpās Novosibirskas «Sibirj».

Līdz ar to pamatlaikā šosezon Latvijas komanda joprojām uzvarējusi tikai reizi, kad sezonas trešajā mačā 26.augustā ar 5:3 viesos apspēlēja Astanas «Baris».

Šī rīdziniekiem bija ceturtā mājas spēle pēc kārtas un sērijas noslēgumā svētdien gaidāma tikšanās ar Minskas «Dinamo». Nākamnedēļ sekos trīs izbraukuma mači, bet pēc tam būs valstsvienību pārtraukums.

Rīgas «Dinamo» šosezon ar «Avangard» tikās jau sezonas pirmajā mačā, zaudējot viesos ar 1:3, turklāt visus trīs vārtus ielaižot nepilnu divu minūšu laikā trešā perioda sākuma daļā.

«Avangard» komandai arī iepriekšējie divi mači bija izbraukumā un tajos abos tika uzvarēts, pārspējot Čerepovecas «Severstaļ» (3:1), kā arī Kaspara Daugaviņa pārstāvēto un Pētera Skudras trenēto Ņižņijnovgorodas «Torpedo» (2:1).

Rīdzinieki šosezon 25 spēlēs guvuši 13 punktus un ir visas līgas pastarīte. Latvijas komanda no Rietumu konferences priekšpēdējā pozīcijā esošās Bratislavas «Slovan» vienības atpaliek 12 punktus.

Tikmēr «Avangard» ar 48 punktiem 26 mačos ir otrajā vietā Austrumu konferencē.

Jau vēstīts, ka septembra beigās pēc abpusējas vienošanās Rīgas «Dinamo» galvenā trenera amatu atstāja Sandis Ozoliņš, viņa vietu ieņemot komandas ģenerālmenedžerim Ģirtam Ankipānam, kurš šobrīd ir galvenā trenera pienākumu izpildītājs.

Šajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Rīgas «Dinamo» šī gada nogalē plāno arī startēt tradicionālajā Špenglera kausa izcīņā, kur grupā tiksies ar Šveices izlasi un Somijas augstākās līgas klubu Hāmēnlinnas HPK.

Rīgas «Dinamo» iepriekšējā sezonā, kas Latvijas klubam bija neveiksmīgākā deviņos KHL aizvadītos gados, palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju. Pirmajās četrās sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi «play-off» spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet nākamos trīs gadus «Dinamo» palika bez izslēgšanas turnīra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu