89 gadu vecumā miris rokenrola pionieris Fetss Domino

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

89 gadu vecumā miris leģendārais dziedātājs, pianists un rokenrola priekštecis Fetss Domino (Fats Domino), īstajā vārdā Entuāns Dominiks Domino, ziņo «BBC».

Viņa populārākie hiti datējami ar pagājušā gadsimta 50. un 60. gadiem - «Ain't That A Shame» un «Blueberry Hill».

Dzimis Ņūorleānā 1928. gadā, viņš ieguvis iesauku Fetss (Fats) no paša komponētas dziesmas «The Fat Man» nosaukuma, un par vienu no galvenajām mākslinieka muzikālajām ietekmēm uzskatāms pagājušā gadsimta 30. gadu «stride» manieres pianists Fetss Vallers (Fats Waller)

Mūziķis, kas bija viens no pirmajiem melnādainajiem māksliniekiem, kas ieguva popularitāti baltās auditorijas vidū, savas karjeras laikā pārdevis vairāk nekā 65 miljonus ierakstu, pārspējot visus pārējos 50. gadu rokenrola māksliniekus, atskaitot Elvisu Presliju.

Domino ietekmējis daudzus mūziķis. Pols Makartnijs (Paul McCartney) esot atzinis, ka dziesmu «Lady Madonna» radījis, iedvesmojoties no Fetsa Domino.

1986. gadā viņš uzņems Rokenrola Slavas Zālē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu