Laikraksts: Klintone daļēji maksājusi par Trampa un Krievijas sakaru izpētīšanu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP

Hilarijas Klintones priekšvēlēšanu štābs un Demokrātu Nacionālā komiteja (DNC) palīdzējuši maksāt par pētījumu, kura rezultātā tapis kompromitējošais dosjē par Donalda Trampa saitēm ar Krieviju, vēsta laikraksts «Washington Post».

2016.gada aprīlī Klintones štāba un DNC labā strādājošais jurists Marks Eliass nolīdzis Vašingtonas firmu «Fusion GPS», lai izpētītu Trampa sakarus ar Krieviju.

Maksājumi tikuši veikti vēl dažas dienas pirms pagājušā gada novembra vēlēšanām.

Vēl pirms šī līguma noslēgšanas «Fusion GPS» pētījumu par Trampu finansēja viņa konkurents republikāņu priekšvēlēšanās, kura vārda netiek atklāts.

35 lappušu garais pētījuma dosjē, kuru sagatavoja bijušais Lielbritānijas izlūkdienesta MI6 virsnieks Kristofers Stīls, kļuvis par centrālo elementu Kongresa izmeklēšanās par Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās.

Dosjē teikts, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins piecus gadus izspiegojis Trampu, ka Kremļa rīcībā esot kompromitējoša informācija par Trampu, kas var tikt izmantota viņa šantažēšanai, ka Trampa komanda esot zinājusi par Krievijas kiberuzbrukumiem ASV Demokrātu partijai, turklāt Kremlis esot piedāvājis Trampam naftas darījumu apmaiņā pret sankciju atcelšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu