ASV turpinās militāro operāciju Nigērā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV bruņotie spēki turpinās operāciju Nigērā, kur tie sniedz atbalstu vietējiem spēkiem, neskatoties uz četru karavīru bojāeju uzbrukumā, pirmdien paziņojis Apvienotās štābu komitejas priekšnieks ģenerālis Džozefs Danfords.

«Mēs tur plānojam turpināt operācijas,» reportieriem pavēstīja Danfords, kurš sniedza plašāku informāciju par 4,oktobrī no slēpņa notikušo uzbrukumu, kurā četri amerikāņu specvienību karavīri tika nogalināti.

Ģenerālis norādīja, ka Nigērā vēl nesen atradās līdz 800 ASV militārpersonu, kas tur apmāca un atbalsta vietējos spēkus, kas iesaistīti cīņās pret nemierniekiem.

Uzbrukumā no slēpņa patrulēšanas laikā uz robežas ar Mali tika nogalināti četri ASV un pieci Nigēras karavīri. Vēl divi amerikāņu karavīri uzbrukumā tika ievainoti, atklāja Danfords.

Kopā patrulēšanā piedalījās 12 ASV un 30 Nigēras karavīri, kad viņiem uzbruka apmēram 50 ar teroristu grupējumu «Islāma valsts» saistīti vietējie kaujinieki.

Ģenerālis atzina, ka joprojām turpinās izmeklēšana. Operācija sākotnēji tika balstīta pieņēmumā, ka sadursme ar vietējiem kaujiniekiem ir maz ticama.

Incidents šokēja daudzus amerikāņus, kuri nezināja par ASV militāro klātbūtni šajā Rietumāfrikas valstī

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu