Macijevskis: Sprukta un Cipuļa pienesums komandai bija ļoti svarīgs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HK "Kurbads"

Latvijas hokeja izlases veterānu Jāņa Sprukta un Mārtiņa Cipuļa palīdzība «Kurbada» komandai Rīgā notikušajās Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālā kausa spēlēs bija ļoti svarīga, sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja vienības galvenais treneris Aleksandrs Macijevskis.

«Kurbads» savā laukumā notikušajā Kontinentālā kausa otrajā kārtā izcīnīja uzvaras visās trijās spēlēs un sasniedza trešo kārtu. Vispirms piektdien ar 5:2 tika pārspēta Polijas komanda «Tychy», sestdien ar 8:1 tika sagrauts Ukrainas klubs «Donbass», bet svētdien gūta virsroka 2:1 pār Igaunijas čempioni «Narva».

«No visiem pretiniekiem visstiprākā bija Polijas komanda, bet mums pret viņiem padevās spēle. Labi, ka ar viņiem tikāmies jau turnīra pirmajā dienā, jo pēdējā dienā varēja būt sakrājušās traumas un nogurums. Jau no turnīra sākuma gandrīz visi hokejisti bija veseli un gatavi spēlēt,» stāstīja Macijevskis, salīdzinādams pretinieces ar vietējā čempionāta komandām. «Polijas un Ukrainas komandas Latvijas čempionātā cīnītos par pirmo četrinieku, bet Igaunijas klubs varētu spēkoties ar «Rīgu» un «Prizmu«.»

«Kurbada» hokejisti vietu nākamajā kārtā nodrošināja jau sestdien, līdz ar to svētdien pret «Narva» vienību varēja spēlēt bez liekiem riskiem.

«Pēdējā mačā uzdevums bija motivēt hokejistus, lai viņi atrod kādus iekšējus un morālus spēkus iziet laukumā un spēlēt. Spēkus atrada, otrajā un trešajā periodā parādījās hokejs, vienīgi neizdevās izmantot momentus. Ja salīdzina ar pirmo periodu, otrais un trešais bija kā diena pret nakti,» secināja Macijevskis.

«Kurbads» trešajā kārtā 17.-19.novembrī sacentīsies Dānijā - šajā grupā būs arī mājiniece Rungstedes «Seier Capital», vārtsarga Ervīna Muštukova pārstāvētā Lielbritānijas komanda Šefīldas «Steelers» un Minskas «Junostj» no Baltkrievijas.

Visās trīs pretiniecēs ir daži hokejisti, kuri karjerā aizvadījuši spēles arī Nacionālajā hokeja līgā (NHL), taču Macijevskis aicināja nenoniecināt «Kurbada» spēlētāju varējumu.

«Nevajag mūs biedēt ar pretinieku līmeni. Brauksim un spēlēsim. Pats esmu spēlējis Dānijas čempionātā, zinu turienes līmeni. Ja spēlējam savu spēli, varam apspēlēt visus,» uzsvēra Macijevskis.

«Kurbads» līdz turnīram Dānijā aizvadīs četrus maču Latvijas čempionātā, bet papildu pārbaudes spēles nav paredzētas.

«Domāju, ka šajā laikā nemeklēsim papildu spēles ar stiprākiem pretiniekiem, liekas traumas nav vajadzīgas. Nav nekāds pasaules čempionāts. Liekas spēles dos tikai nevajadzīgu nogurumu. Mēs trenējamies daudz vairāk nekā iepriekš, treniņi ir gandrīz katru dienu. Spēlētāji bija gatavi, ko šis turnīrs arī apliecināja,» stāstīja Macijevskis.

Oktobra sākumā «Kurbada» rindas uz mēnesi papildināja pieredzējušais Latvijas izlases uzbrucējs Sprukts, bet uz turnīra laiku tika nolīgts arī Cipulis. Sprukts trīs spēlēs guva vienus vārtus un veica četras rezultatīvas piespēles, bet Cipulis atzīmējās ar trim vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm, tiekot atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju.

Abu hokejistu nākotne «Kurbadā» šobrīd nav zināma, bet kluba vadība runāšot ar hokejistiem par iespējamu turpmāko sadarbību.

«Pārliecība, ko viņi ienesa ģērbtuvē, ir ļoti svarīga. Šādi pieredzējuši hokejisti darba procesā palīdz arī pārējiem spēlētajiem, komunicēdami ar maiņas partneriem,» secināja Macijevskis.

Tiesa, arī pārējie hokejisti turnīrā parādīja ļoti labu sniegumu un saņēma trenera uzslavas.

«Visvairāk pozitīvā ziņā pārsteidza Martins Lavrovs un Uldis Čalpa. Tomēr visa komanda nospēlēja ļoti labi brīžos, kad tas bija visvairāk vajadzīgs,» uzsvēra Macijevskis.

Trešās kārtas turnīra divas labākās komandas kvalificēsies IIHF Kontinentālā kausa finālam, kas notiks nākamā gada 12.-14.janvārī.

Iepriekšējā sezonā par šī turnīra čempioni kļuva Lielbritānijas hokeja klubs Notingemas «Panthers», kas finālā pieveica «Ritten Sport» ar Spruktu sastāvā.

Tikmēr pagājušā gada Latvijas čempione «Liepāja» otrās kārtas turnīrā palika otrajā vietā, zaudējot «Panthers» vienībai un netiekot uz trešo kārtu.

Latvijā iepriekšējo reizi IIHF Kontinentālā kausa etaps tika rīkots 2008.gadā, kad trešo kārtu uzņēma tobrīd vēl eksistējošais «Liepājas metalurga» klubs. Tolaik komanda palika trešā un finālā neiekļuva.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu