Nebanku kredītdevēja «4finance» peļņa pērn sarukusi līdz € 29 miljoniem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Nebanku kredītdevējs «4finance» pagājušajā gadā strādāja ar peļņu 29,017 miljonu eiro apmērā, kas ir par 12,8% mazāk nekā 2015.gadā, liecina «Firmas.lv» dati.

Kompānijas procentu ieņēmumi pērn bija 19,601 miljona eiro apmērā, kas ir par 41,4% mazāk nekā 2015.gadā, bet procentu izdevumi sarukuši par 41,5% - līdz 7,041 miljonam eiro. Kompānijas pārējie ieņēmumi pagājušajā gadā bija 48,492 miljonu eiro apmērā, tajā skaitā dividendēs «4finance» pērn saņēmusi 37,683 miljonus eiro.

«Pārskata gadā sabiedrība ir sasniegusi mērķus un rezultātus, kas tika noteikti, respektējot nozares īstenotās pašregulācijas iniciatīvas, kā arī attīstību nozares normatīvajā regulējumā. Pārskata gadā un joprojām tiek daudz strādāts pie kredītu kvalitātes uzlabošanas, kas atspoguļojas portfeļu kvalitātē. Kvalitātes uzlabošana ir rezultējusies arī ar lielāku atteikumu apmēru, kas jauno klientu vidū 2016.gadā ir pārsniedzis 50%,» teikts «4finance» finanšu pārskata vadības ziņojumā.

Kompānijas vadība arī atzīmē, ka 2016.gada 31.maijā noslēgts akciju pirkuma līgums, ar kuru «4finance» kļuva par Lietuvas «4finance» vienīgo akcionāru.

«Sabiedrība, turpinot ievērot stingru kredītpolitiku, plāno veidot arvien kvalitatīvāku kredītportfeli,» teikts vadības ziņojumā, piebilstot, ka kompānija arī nākamo pārskata gadu plāno noslēgt ar peļņu, kā arī kompānija plāno paplašināt darbību ārvalstu meitassabiedrībās.

Pērn «4finance» kompānijas Spānijā, Polijā, Zviedrijā, Somijā, Dānijā, Lietuvā, Bulgārijā, Gruzijā, Čehijā un Latvijā.

2015.gadā «4finance» strādāja ar peļņu 33,295 miljonu eiro apmērā.

Kompānija «4finance» izveidota 2008.gadā ar nosaukumu «OC finanses», taču jau tā paša gada augustā kompānija mainīja nosaukumu pret «Online Finance Group» ar kuru tā strādāja līdz 2011.gada rudenim. «4finance» apmaksātais pamatkapitāls ir 3,166 miljoni eiro, un tās māteskompānija ir Luksemburgā reģistrētā «4finance Holding S.A.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu