Raiņa un Aspazijas mājā Timofejeva un Buravicka performance

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

27. oktobrī plkst. 19.00 Raiņa un Aspazijas mājā Rīgā, Baznīcas ielā 30, notiks dzejnieka Sergeja Timofejeva un komponista Platona Buravicka performance «Virsteksti/Надтексты».

Sergeja Timofejeva (teksts, skreči) un Platona Buravicka (elektronikas improvizācija) kopīgā uzstāšanās būs saspēle starp jau gatavām un uz vietas darinātām skaņām un domām. Dzejas teksti skanēs gan dzīvā izpildījumā, gan ierakstā, un tie tiks balstīti internetā atrodamās dažādu videoblogeru rekomendācijās, kā lasīt dzeju, «lai nebūtu garlaicīgi». Timofejevs iejutīsies dzejas dīdžeja lomā, lasījumam laiku pa laikam pielāgojot skaņas skrečus. Savukārt Buravickis ar modulāro un analogo sintezatoru palīdzību, kā arī izmantojot sagatavotus virtuālos mūzikas instrumentus jeb modulāros algoritmus, radīs elektroakustisku audeklu. Brīžiem šis audekls tiks austs no kontinuālām ambient skaņām, brīžiem būs ritmiski aktīvs. Pārsvarā skanēs jaunie dzejoļi un atdzejojumi, kas tiks rādīti ka subtitri; viens no atdzejotājiem piedalīsies pasākumā kā īpašais viesis.

Sergejs Timofejevs (1970) ir Latvijas krievu dzejnieks, dzimis Rīgā, pabeidzis Latvijas Universitātes Filoloģijas fakultāti. Strādājis žurnālistikā un reklāmā, literārās publikācijas – kopš 1989. gada. Izdoti dzejoļu krājumi Sanktpēterburgā, Maskavā un Rīgā, tai skaitā bilingvāli krājumi latviešu un krievu valodā. Kopš 1999. gada ir tekstgrupas «Orbīta» dalībnieks. Viens no poētiskā video žanra aizsācējiem Latvijā, vairāku poētisko instalāciju autors (kopā ar Artūru Punti). Tekstgrupas «Orbīta» sastāvā saņēmis Latvijas Literatūras gada balvu, nominēts Purvīša balvai. Ir mūzikas tekstu, kā arī 2014. gadā iestudētās Kristapa Pētersona operas «Mihails un Mihails spēlē šahu» libreta autors.

Platons Buravickis (1989) ir komponists un pianists, darbojas gan akadēmiskās, gan elektroniskās mūzikas nozarē. Saņēmis Nika Gothama balvu par spilgtu radošo darbību, ir vairāku nozīmīgu darbu autors, starp tiem – NSRD albuma «Kuncendorfs un Osendovskis» aranžējums stīgu orķestrim, mūzika mēmā kino grāvējam «Safety Last», kā arī «Koncerts sieviešu balsīm un orķestrim». Buravicka mūzika atskaņota festivālos «Skaņu mežs», «Dominante», «Survival Kit 5», «Art and Communication», «Arēna», Latvijas Jaunās mūzikas dienās un festivālā «Positivus».

Projektu finansiāli atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Ieeja – 2.00 €, skolēniem, studentiem, senioriem – 1.50 €.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu