JRT Tīrona iestudējuma «Pēdējā Ļeņina eglīte» pirmizrāde

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Jaunajā Rīgas teātrī (JRT) piektdien, 20. oktobrī notiks režisora Ulda Tīrona iestudējuma «Pēdējā Ļeņina eglīte» pirmizrāde, informē JRT reklāmas un sabiedrisko attiecību speciāliste Dagnija Grīnfelde.

Izrāde tapusi, iedvesmojoties no Ļeņina sanitāru 1923. gada piezīmēm un dienasgrāmatām. Izrādes veidošanā piedalījies arī kopā arī scenogrāfi Rūdolfs Baltiņš un Dace Sloka, gaismu mākslinieks Jānis Sniķers, kā arī aktieri Vilis Daudziņš, Baiba Broka, Inga Tropa, Kaspars Znotiņš, Ģirts Krūmiņš, Varis Piņķis, Toms Veličko, Ivars Krasts un Emīls Krūmiņš.

«Iestudējums veidots, balstoties uz vēsturiskiem dokumentiem par Ļeņina slimību un viņa dzīves pēdējiem mirkļiem latviešu strēlnieku apsardzībā. Lai arī uz skatuves atradusi vietu mītiskā Ziemassvētku eglīte, ko Ļeņina vectēvs īsi pirms nāves esot sarīkojis vietējiem bērniem, šis iestudējums nav paredzēts bērnu baidīšanai ar kādu pasaku cienīgu vēstures briesmoni, kurš pa taisno no stikla zārka Sarkanajā laukumā nonācis uz JRT skatuves. Uzdevums ir daudz ambiciozāks - izrādīt jaunu Ļeņinu, iespiežot viņu īsajos brīžos pirms un pēc nāves,» par izrādi paudis režisors Tīrons.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu